Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Pigg. Veteranen Anders Sörensson från Tanum, men numera teamåkare, var piss efter att ha gått i mål som 190:e man i Mora.

Sörensson snabbast igen i sitt 26:e lopp

Skidveteranen Anders Sörensson från Tanum som numera åker för teamet Swedemount Sports Club är fortfarande med och krigar högt upp i Vasaloppet. I år blev han 190:e man när han åkte loppet för 26:e gången, och därmed bäste bohusläning.

Anders Sörensson var nöjd med sitt lopp.

– Det gick hyfsat men jag har inte riktigt samma fart som jag hade som ”ungdom”. Särskilt i början var det svårt att få upp farten med en del nysnö i spåren. Men jag piggnade till och sista biten gick det lättare, säger Tanumsveteranen som var oförskämt pigg efter målgången.

Anders låg också som sämst 255:a vid Smågan och i år körde teamåkarna fort redan uppför första långa backen.

– Det märktes för oss bakom också. Men totalt sett är jag ganska nöjd med min insats, tyckte Anders.

Vid målet i Mora möttes också två killar från Ljungskile som knappt visste att de var ned i samma klubb. Magnus Gregart med en rad Vasalopp bakom sig nästan stapplade i mål på plats 4239 efter ett ganska jämnt lopp med avancemang på slutet.

– Usch! Idag var det slitigt den sista två milen. Men man är säkert med igen nästa år. Det är trots allt ganska kul, säger Magnus som inte långt efter målgången mötte 33-årige Albin Kolberg, också Ljungskile FK.

– Vad kul att träffa klubbkamrater. Jag har inte tränat mycket, kanske 10-12 mil och så rullskidor och löpning. Med tanke på detta gick det bra, menar Albin.

Han startade i sjätte ledet och avancerade 1300 placeringar mellan Smågan och målet i Mora.

– Jag gillar ju att träna så kanske ska jag höja ambitionerna, sa Albin med ett leende.