Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Ronny Rödengen i Överbys matchtröja. På söndag delar klubben ut stipendium från minnesfonden som instiftades efter hans bortgång. Bild: Överby IBK
Ronny Rödengen i Överbys matchtröja. På söndag delar klubben ut stipendium från minnesfonden som instiftades efter hans bortgång. Bild: Överby IBK

Säsongsfinal med stipendier från Ronnys minnesfond

Tidigare Överbyspelaren Ronny Rödengen förolyckades i en arbetsplatsolycka. Efteråt instiftade Överby IBK en minnesfond i spelarens namn. Under säsongens sista match mot Herrestad kommer man att dela ut tre stipendier.

– Vi kommer för första gången att dela ut stipendier ur Ronny Rödengens minnesfond som vi i vintras startade ihop med hans familj. Det kommer att bli en speciell tillställning. Vår ordförande kommer att vara på plats. Stipendium kommer att delas ut till en spelare i seniorlaget och två i ungdomslaget, säger kassören Mårten Oxenholt.

Matchen, som spelas på söndagen i Nordbyhallen, blir den sista för seniorlaget i division 5. Efter förra omgången står det klart att Överby slutar sjua i tabellen.

– Utdelningen av stipendierna känns som ett fint sätt att minnas och hedra Ronny. Han var en väldigt viktig föreningsmänniska med stort hjärta för Överby. Det är också lite de typerna kriterier som juryn har tittat på när de valt utsett stipendiaterna. De har tittat på Ronnys egenskaper: stark kämparglöd och vilja. Vi känner oss väldigt nöjda med vårt val, säger Mårten Oxenholt.

Han menar också att Ronnys tragiska bortgång fått spelare, ledare och föräldrar i föreningen att komma samman.

– Sedan är det också ett sätt att ge våra stipendiater, som brinner för innebandy, ett kvitto på sitt engagemang, säger Mårten Oxenholt som också hoppas att det kommer mycket folk till hallen.