Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Peter Lindqvist har en skön segerrad i Tanums IF. Bild: Jakob Simonson
Peter Lindqvist har en skön segerrad i Tanums IF. Bild: Jakob Simonson

”Säsongens hittills skönaste seger”

Nykomlingen är med i kampen om seriesegern. Att Tanums­tränaren Peter Lindqvist använt fem olika målvakter i de sex spelade omgångarna verkar vara av ringa betydelse – lagets segerrad fortsätter – även om man stundtals i mötet med Munkedals IF lag 2 var illa ute.

Tanumstrion Johan Lähnn, Mobin Hossini och Gholaremza Mohamaddi gjorde mål i 4–2-segern på Munkedals IP. Vinsten var Tanums andra i följd och laget är trea i tabellen bakom IFK Lane lag 2 och serieledaren Svarteborg. Men segern satt långt inne. Peter Lindqvist pratar om en nagelbitare.

– Vi har spelat sex matcher med fem olika målvakter, varav tre av dem inte har varit målvakter på de tio senaste åren. Att vi vinner matchen mot Munkedal är mycket tack vare mittbackarna Rikard Bäckevik och David Johansson. De gör en fantastisk match då vi redan är starka i offensiven. Det här var säsongens hittills skönaste seger, säger tränaren.

1–1 var resultatet i halvtid. I andra halvlek pressade Munkedal på.

– Jag tror vi har 10-15 hörnor emot oss, säger Peter Lindqvist.

Trots den massiva pressen från hemmalaget lyckades Tanum bärga tre pinnar. I nästa omgång möter man Stångenäs på hemmaplan. Sedan ställs man mot serieledaren Svarteborg på Skogsvallen.

– Det blir inte lugna matcher i division 6. Men det känns lite magstarkt att ha behövt använda fem olika målvakter på sex matcher, säger Peter Lindqvist.