Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ryssland Darja Makarenko deppar under förlusten mot Sverige.

Ryssland: Svenskorna väldigt bra

I premiären mot Italien tog Ryssland en historisk första EM-seger. Mot Sverige tog de sig aldrig riktigt in i matchen.

De flesta i det svenska laget var efter den första gruppspelsomgången förvånade av Rysslands seger, och imponerade av det ryska spelet.

Men, i den andra matchen mot Sverige fick ryskorna koncentrera sig på försvar och att jaga boll. Något vidare spel blev det inte tal om.

- Jag tycker den stora skillnaden var skillnaden på motstånd. Det svenska laget spelade betydligt mer aggressivt och satte mycket press, säger Rysslands förbundskapten Jelena Fomina.

Sverige utgjorde ett ständigt hot på fasta situationer, vilket tvingade ryskorna att ständigt vara på tå.

- Uppenbarligen är svenskorna väldigt bra på det. Det var en av sakerna som gjorde att vi inte kunde spela bra, säger Fomina.

Med en seger och en förlust står Ryssland på tre poäng och är i allra högsta grad fortfarande med i kampen om kvartsfinalplatserna.

Uppdraget att fixa landets första avancemang från gruppspelet blir dock tufft – det krävs förmodligen seger mot Tyskland i den sista gruppmatchen.

- Tyskland är ett topplag, men vi kommer spela bra och förbereda oss väl. I dag hade vi kunnat göra mål, men tyvärr lyckades vi inte. Men vi skapade fortfarande chanser, säger Fomina.