Rasmus Enström tror på ett nytt SM-guld i innebandy för Falun.
Rasmus Enström tror på ett nytt SM-guld i innebandy för Falun.

Rutinerad femma ska föra Falun till guld

Falun siktar på femte SM-guldet i innebandy på sex år. Och det är förstafemman som ska ordna det.

ANNONS
|

Falun tog över från Storvreta som innebandyns topplag på herrsidan i och med det första SM-guldet i sviten 2013. Därefter har det blivit ytterligare tre på fyra år. Plumpen kom i fjol då Storvreta slog ut Falun i semifinal.

Målet för den kommande säsongen är förstås ett nytt SM-guld. Falun är också superligatränarnas favorit till guldet.

- Vi har varit med om det förut och vet vad som krävs. Men det gäller att vi är ödmjuka från start och ta steg för steg under säsongen, säger Enström.

ANNONS

- Vi ska börja med att vinna Europacupen och sen växla upp och få en bra position i serien och sen gå för guldet som vi brukar göra på våren.

Trygghet i rollerna

Han säger att styrkan i laget är att tränaren Thomas Brottman vet hur man bygger ett lag och gör spelarna hungriga genom att skapa vinnarmentalitet på träningarna. Och så har man en mycket stark förstafemma.

- Vi har spelat ihop i en jäkla massa år och har våra roller. Thomas Holmgren och Jonas Adriansson är våra defensivgubbar och städare. Och så har vi Emil Johansson som är lite av en speluppbyggare till mig och Alexander (Galante Carlström). Jag är passningsläggaren och Alexander målskytten, säger Enström.

- När Alex vinner skytteligan tar vi guld. Styrkan är att vi kan sprida ut det i femman också om någon har en dålig dag. Det är vår storhet, precis som att hela laget är rutinerat.

ANNONS

Till den nya säsongen har Falun tappat Simon Palmén till Örebro.

- Det är ett litet tapp, han bar vår andrafemma. Men vi har ett brett lag och har värvat lite unga och spännande spelare, som Omar Aldeeb, säger Enström.

"Bomben från Strängnäs"

Aldeeb, 22, kom till Falun redan till slutspelet på lån, men är nu permanent i dalaklubben.

- Det är nästa stjärnskott, bomben från Strängnäs. Han har allt som en innebandyspelare ska ha. Han är ny i superligan, så vi får ha lite tid med honom men jag tror att han är redo redan från start.

Superligatränarna tror att Falun kommer att utmanas av Mullsjö och Växjö samt Uppsalalaget Storvreta.

- Ett bra tips, vi ska klara att vara topp fyra. I slutspelet är det upp till bevis och vi satsar på att vara bättre rustade i slutspelet, säger David Gillek i Mullsjö.

ANNONS
TT
Fakta: SM-finaler

2017: Falun–Växjö 5–4.

2016: Storvreta–Linköping 5–4.

2015: Falun–Linköping 6–4.

2014: Falun–Storvreta 7–6 e förl.

2013: Falun–Dalen 5–2.

2012: Storvreta–Dalen 5–3.

2011: Storvreta–Caperiotäby 8–7 e str.

2010: Storvreta–Caperiotäby 5–2.

Fakta: Premiärhelgen i superligan

Söndag: Team Thorengruppen–Storvreta, Höllviken–Pixbo, Linköping–Växjö, AIK–Dalen, Sirius–Falun.

ANNONS