Rosengård får kommunalt bidrag för resor till Champions League-matcher. Samtidigt bekostade klubben en sponsorresa för en kvarts miljon kronor. Arkivbild.
Rosengård får kommunalt bidrag för resor till Champions League-matcher. Samtidigt bekostade klubben en sponsorresa för en kvarts miljon kronor. Arkivbild.

Rosengård om sponsorresa: "En motprestation"

Damallsvenska Rosengård har fått nästan en miljon kronor i bidrag från Malmö kommun för att ha råd med bortamatcherna i Champions League. Samtidigt har klubben bekostat en resa för sponsorer för minst en kvarts miljon kronor, enligt Sydsvenskan.

ANNONS
|

Enligt klubbens ordförande Håkan Wifvesson rör det sig om en motprestation som ingår i de avtal föreningen har med de större sponsorerna.

- Det är en affärsuppgörelse och en motprestation här har varit en nätverksaktivitet. Sponsorerna har själva fått vara med och ta fram en aktivitet, säger Wifvesson till TT.

"Räcker inte till"

- Pengarna från Malmö stad är öronmärkta till Champions League. Det är för att vi ska kunna tävla och bo på samma villkor. Allt kostar extra och de pengar vi får från Uefa räcker inte till, fortsätter han.

ANNONS

Sydsvenskan skriver att 14 personer reste till London för att se herrmatchen i Champions League mellan Chelsea och Paris SG.

TT: Varför föll valet på en herrmatch i Champions League?

- Många av de här sponsorerna har väldigt tajta kalendrar och agendor och det innebär att de själva har varit med och påverkat tidpunkt och då har vi tittat på vad vi skulle kunna göra då. Vi har vid ett tillfälle erbjudit att vi skulle åka och titta på vår egen Champions League-match i Barcelona, men tyvärr fick vi inte till det.

"Betalat för resan"

En sponsor ställde upp med sitt privatplan för flygresan men Rosengård stod för boende, konferensdelen, matchbiljetter och övriga kringkostnader. En sponsor som betalade för sin del berättar för Sydsvenskan att det rörde sig om 20000 kronor.

- De som har varit med på resan har en gång i sitt sponsoravtal betalat för resan, men någon har ändå varit generös och betalat en peng till för att just visa att de stöttar den här föreningen, säger Håkan Wifvesson.

ANNONS
TT
ANNONS