Rosengårds Caroline Seger gjorde matchens sista mål när Djurgården besegrades med 6–3 på Malmö IP.
Rosengårds Caroline Seger gjorde matchens sista mål när Djurgården besegrades med 6–3 på Malmö IP.

Rosengård blickar mer mot Europa än guldet

Linköping tappade poäng och serieledningen i allsvenskan krympte till sju poäng. Men tvåan Rosengård tänker i nuläget mest på Europa.

ANNONS
|

En sparkad tränare (Jack Majgaard Jensen) och fyra raka allsvenska matcher utan seger (tre oavgjorda och en förlust). Rosengård har haft en turbulent tid under hösten och det har påverkat glädjen och energin i laget, enligt lagkaptenen Caroline Seger.

- Vi har tappat poäng som vi inte borde ha gjort. Det är klart att energin försvinner och det blir tufft. Vi är 23 individer som går in i oss själva och funderar en massa. Det är svårt i sådana stunder att bara vända och tycka att livet är jätteroligt. Det tar sin tid, säger landslagsmittfältaren.

ANNONS

"Guldet ganska långt borta"

Den tunga resultatraden i allsvenskan gör att Rosengård i mångt och mycket snarare blickat nedåt i tabellen än upp mot serieledande Linköping. Efter 6–3 hemma mot Djurgården är avståndet fortsatt sex poäng ner till jagande Eskilstuna.

- När man känner att guldet är ganska långt borta vill man ju inte tappa en Champions League-plats och andraplatsen, säger Seger.

Malmöklubben har varit i klubblagsfotbollens europeiska finrum i sju raka säsonger.

- Det är jätteviktigt att komma ut i Europa och målsättningen är hög för både klubben och laget. Vi vill inte bara vara ett damallsvenskt lag utan vi vill även ut i Europa och försöka plocka titlar där och komma långt i turneringen. Vi vill visa att svensk fotboll fortfarande är väldigt bra och håller en hög standard. Och FC Rosengård har ju alltid varit där och vi ska inte tappa den platsen, säger Seger.

ANNONS

Senare under söndagen tappade Linköping poäng hemma mot Hammarby (2–2), men östgötskorna har en sju poäng stor ledning ner till Rosengård med fyra matcher kvar att spela. Rosengård har inte gett upp guldhoppet, men allt ligger fortfarande i Linköpings händer.

- Går de rakt igenom nu och vinner matcherna är det en värdig vinnare. Vi har inte spelat den bästa fotbollen och plockat de poängen vi hade behövt, men hoppet är ju det sista som sviker en, säger Seger.

"Vår sämsta match i år"

Djurgårdstränaren Joel Riddez var missnöjd efter 3–6-förlusten där Stockholmsklubben låg under med 1–4 i paus.

- Försvarsmässigt är det vår sämsta match i år. Vi brukar inte släppa till så många chanser. Vi ser väldigt osäkra och oorganiserade ut, vilket förvånar mig. Vi kom snett in i matchen (0–1 efter åtta minuter) och kunde inte reda upp det, säger Riddez.

ANNONS
TT
Fakta: Guldstriden

1) Linköping, 44 poäng och plus 25 i målskillnad.

Spelschema: 15/10 Kristianstad (hemma), 29/10 Kvarnsveden (borta), 4/11 Eskilstuna (h), 12/11 Limhamn/Bunkeflo (b).

2) Rosengård, 37 poäng och plus 26 i målskillnad.

Spelschema: 15/10 Göteborg (b), 29/10 Piteå (h), 4/11 Kvarnsveden (b), 12/11 Hammarby (h).

ANNONS