Wayne Rooney slog till med ett hattrick för Everton hemma mot West Ham.

Rooneys showade inför Allardyce

Sam Allardyce, 63, dök upp på Goodison Park och tar snart över som manager i Everton. David Unsworth, som vikarierat på posten, hade gärna tagit jobbet men han fick nöja sig med att avsluta med tre poäng i Wayne Rooneys show. Veteranens hattrick grundade för 4–0-segern mot West Ham.

ANNONS
|

Det sista i Rooneys serie var ett riktigt konstmål, i klass med Ola Toivonens i VM-kvalet mot Frankrike på Friends. Rooney drog till direkt på Joe Harts misslyckade rensning. Det uppseendeväckande? Rooney befann sig några meter in på egen planhalva.

Everton sparkade Ronald Koeman efter en usel start på säsongen. Unsworth har sedan dess tillfälligt lett laget. Under onsdagen gick Everton ut med uppgiften att slutförhandlingar pågick med Allardyce, som inte haft någon klubb sedan han fick gå från Crystal Palace efter förra säsongen.

Everton blir Allardyce tionde ligaklubb som manager och han tar över ett vinnande lag.

Hart gick åt rätt håll och parerade Wayne Rooneys straff men returen nickades in av anfallsveteranen – till Allardyce stora glädje.

ANNONS

Log brett

Han log brett in i tv-kameran från sin läktarplats och när Rooney, tillbaka i startelvan, tryckte in 2–0 efter en knapp halvtimma kom applåderna.

Ännu mer livat var det förstås efter drömmålet mitt i andra halvlek. I slutet nickade Ashley Williams in 4–0. Med segern klev Everton upp till 13:e plats och har fem poäng ned till West Ham som ligger under nedflyttningsstrecket.

Suveräna ligaledaren Manchester City såg ut att överraskande tappa poäng hemma sedan Southamptons Oriol Romeu kvitterat Kevin de Bruynes ledningsmål för City. Men i sjätte tilläggsminuten avgjorde Raheem Sterling.

Arsenal bjöd på målfest

Övriga topplag vann också sina matcher.

Alexandre Lacazette placerade snyggt in sitt sjunde mål för säsongen och gav Arsenal ledningen redan efter tre minuter hemma mot Huddersfield. Efter pausen ökade Olivier Giroud, Alexis Sanchez, Mesut Özil och Giroud igen till 5–0.

Även Liverpool vann stort, 3–0 borta mot Stoke. Mohamed Salah följde upp Sadio Manès ledningsmål med att skicka in två själv.

Chelsea fick jobba hårdare mot Swansea. Antonio Rüdigers mål var matchens enda och managern Antonio Conte blev så frustrerad att han visades upp på läktaren.

City toppar före Manchester United, Chelsea, Arsenal och Liverpool.

Burnley biter sig fast i tabellskiktet strax bakom topplagen. Chris Wood och Robbie Brady ordnade 2–0 borta mot Bournemouth innan Joshua King reducerade.