Domaren Ricardo de Burgos visade ut Real Madrids Cristiano Ronaldo i supercupmatchen mot Barcelona.
Domaren Ricardo de Burgos visade ut Real Madrids Cristiano Ronaldo i supercupmatchen mot Barcelona.

Ronaldo stängs av i fem matcher

Cristiano Ronaldo blev utvisad i supercupmatchen mot Barcelona. Då blev den portugisiske storstjärnan så irriterad att han knuffade till domaren. Straffet: fem matchers avstängning.

ANNONS
|

Allting började i den 80:e minuten i Real Madrids söndagsmöte med rivalen från Katalonien.

Real Madrid kontrade på Camp Nou och anfallet avslutades med att Cristiano Ronaldo läckert placerade in 2–1-målet.

Ronaldo firade målet med att dra av sig tröjan. Följden blev att domaren Ricardo de Burgos visade honom ett gult kort.

Bara kort därefter var 32-årige Ronaldo på språng igen. I en duell med hemmabacken Samuel Umtiti hamnade Ronaldo i gräset. Filmning tyckte domaren – och plockade fram det gula kortet igen. Och följaktligen sedan det röda.

Ronaldo – som nu blev utvisad för tionde gången i karriären – trodde inte det var sant och svarade med att putta till domaren i ryggen innan han lämnade planen.

ANNONS

Straffet för det i spansk fotboll är fyra till tolv matchers avstängning, men det här sågs alltså som en lindrig variant. Ronaldo fick fyra matcher för knuffen och en match automatiskt för det röda kortet av det spanska fotbollsförbundet.

Real Madrid vann matchen med 3–1. Returen spelas i Madrid på onsdag. En match som Ronaldo missar precis som de fyra inledande omgångarna i La Liga, då Real Madrid möter Deportivo La Coruna, Valencia, Levante och Real Sociedad.

La Liga startar den 18 augusti.

TT-NTB-AFP
Fakta: Karriärens tio röda kort för Cristiano Ronaldo

1. Den 15 maj 2004. Han gör mål i Manchester Uniteds 2–0-seger mot Aston Villa, men får också två gula kort: för filmning och fördröjande av spelet. Första gula upphävdes senare och han blev därför inte avstängd.

2. Den 14 januari 2006. Rött kort i derbyt mot City efter en sen tackling på förre Unitedspelaren Andy Cole. United förlorar dessutom matchen med 1–3.

3. Den 15 augusti 2007. Nytt rött kort efter en skallning på Portsmouths mittfältare Richard Hughes. Ronaldo stängs av i tre matcher.

4. Den 30 november 2008. Derby igen. Utvisning igen. Först kapade han Shaun Wright-Phillips och sedan tog han med handen. Men United vann med 1–0.

5. Den 5 december 2009: Hans första röda kort i La Liga, under sin debutsäsong i Real Madrid. I 4–2-segern mot Almeria gör han mål, missar en straff – och drar på sig två gula kort i slutet av matchen.

6. Den 24 januari 2010. Bara månaden senare är det dags igen. En armbåge sänker Malagas mittfältare Patrick Mtiliga. Ronaldo hade innan dess gjort båda målen i 2–0-vinsten.

7. Den 17 maj 2013. Real Madrid förlorar ett derby mot Atlético för första gången på 14 år. I ett frustrerat hemmalag visas Ronaldo ut i slutminuterna efter att ha sparkat ner bortakaptenen Gabi.

8. Den 2 februari 2014. Ronaldo stängs av i tre matcher efter en dispyt med Athletic Bilbaos back Carlos Gurpegi.

9. Den 24 januari 2015: Han sparkar ner Cordobas försvarare Edimar i offensivt straffområde och får rött kort direkt.

10. Den 13 augusti 2017. Trots att han bara spelar 24 minuter händer det mycket. Först mål följt av gult kort för att han tar av sig tröjan. Sedan minuten senare gult kort för filmning. Efter det röda kortet knuffar han domaren och stängs av i fem matcher.

ANNONS