Real Madrids Cristiano Ronaldo reagerar efter ett av sina två gula kort i första matchen i Spanska supercupen mot Barcelona.

Ronaldo Real-hjälte och utvisad i El Clásico

Real Madrids dominans över Barcelona fortsätter. Champions League-mästaren vann första ronden i Spanska supercupen med 3–1. Cristiano Ronaldo gjorde mål och blev utvisad.

|

Regerande spansk ligamästare och tre Champions League-titlar på fyra år. Real Madrid dominerar spansk och europeisk fotboll.

I första mötet mellan ligamästaren och inhemska cupmästaren, Barcelona, blev det seger för huvudstadslaget.

Cristiano Ronaldo byttes in i andra halvlek och tio minuter från slutet gjorde portugisen 2–1 på Camp Nou med ett skott i krysset. Men efter två gula kort på kort tid för Ronaldo fick gästerna avsluta matchen med tio man. Trots det utökade Asensio till 3–1 med ett kanonskott från distans.

- Jag är stolt över spelarna som med tio man spelade fantastiskt, säger Real-tränaren Zinedine Zidane.

Ronaldo fick två varningar på två minuter – först för att han firade utan tröja och sedan för att ha försökt filma till sig en straff. Real kan komma att överklaga, enligt Zidane.

- Även om det inte är straff är kortet hårt dömt, säger fransmannen.

Men risken finns också att avstängningen blir längre. När Ronaldo fick sitt röda kort gav han domaren en lätt knuff i ryggen.

Barcelona, utan Neymar, behöver värva, anser mittfältaren Sergio Busquets.

- Det handlar om att förnya sig och alltid bli bättre. Vi måste (värva), oavsett vad som händer, säger han till spanska tv-kanalen Telecinco.