Fridolina Rolfö (till vänster) missar landskampen mot Frankrike. Arkivbild.
Fridolina Rolfö (till vänster) missar landskampen mot Frankrike. Arkivbild.

Rolfö och Banusic spelar inte landskampen

Fridolina Rolfö och Marija Banusic missar träningslandskampen mot Frankrike. Rolfö dras med en lättare muskelbristning i vaden och flyger hem till Bayern München för behandling. Banusic är förkyld.

ANNONS
|

Förbundskaptenen Peter Gerhardsson missar möjligheten att testa två offensiva krafter i årets sista landskamp – och det mot toppmotstånd på bortaplan.

Banusic, 22, är så pass hängig att hon inte spelar och Rolfö lämnade samlingen under söndagen och tog ett flyg till München.

Rolfö, 24 i fredags, skadade sig under en spelövning under landslagets andra träningspass på Stade Joseph Antoine Cruchon i Bordeauxs västra utkanter.

- Hon kände att det kändes lite otrevligt och då plockade vi bort henne direkt. Sedan har vi undersökt henne. Hon har en minimal, men dock en bristning och då ska hon inte springa.

ANNONS

TT: Hur länge riskerar hon att vara borta?

- Man får se dag för dag, men det kan ta ett par veckor. Det kan gå väldigt fort att läka och det kan ta lite längre tid. Nu åker hon hem till Bayern München och blir väl omhändertagen där, säger Sverker Nilsson.

Landskampen mot Frankrike spelas på Stade Chaban-Delmas i Bordeaux på måndagskvällen.

Bordeaux, TT:s utsände
ANNONS