Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Henrik Lundqvist stod för en fin insats i återkomsten. Hans första NHL-start sedan den 1 mars. Bild: Frank Gunn/AP/TT
Henrik Lundqvist stod för en fin insats i återkomsten. Hans första NHL-start sedan den 1 mars. Bild: Frank Gunn/AP/TT

Rangers föll trots Lundqvists storspel

New York Rangers fick en mardrömsstart på matchserien mot Carolina när Henrik Lundqvist släppte in ett tidigt mål. Svensken storspelade sedan och höll laget kvar i matchen.
Men trots det föll Rangers i den första matchen med 2–3.
– Jag njöt av upplevelsen, sade svensken efteråt.

Henrik Lundqvist fick chansen i kassen när förstemålvakten Igor Sjestjorkin inte var tillgänglig för spel i den första slutspelsmatchen mot Carolina.

Men det blev tuffast tänkbara start för både "Henke" och hans Rangers.

Efter 1.01 i den första perioden, på ett av de första skotten i matchen, fick svensken vittja nätet. Jaccob Slavin hittade in med en puck högt över axeln på svenskens plockhandssida.

Carolina bättre

Carolina var bättre matchen igenom, vann bland annat skotten med 37–26, och höll i taktpinnen.

I början på den andra perioden kom 2–0 genom finländaren Sebastian Aho, innan Rangers lyckades få in en reducering i slutskedet av perioden. Ryan Lindgren laddade från blålinjen och svenske Mika Zibanejad styrde in pucken.

Carolina drog dock det längsta strået och vann med 3–2. Mika Zibanejad noterades även för en assistpoäng till Rangers andra mål.

– Jag tycker inte att vi testade deras målvakt så mycket. Vi måste komma in och skjuta några fler skott och testa honom på riktigt. Vi blev bättre (mot slutet), och det vet vi. Så vi kommer att ta med oss de bra sakerna från i dag och gå vidare, och jobba på de saker vi måste göra bättre, säger Mika Zibanejad på en digital presskonferens efter matchen.

Fick beskedet sent

Henrik Lundqvists första NHL-start sedan den 1 mars var mer än godkänd. Han höll kvar sitt lag i matchen och gjorde flera stora räddningar. Beskedet om att han skulle stå kom sent kvällen innan när ryske Sjestjorkin inte kunde delta.

– Min inställning är att vara redo för vad som helst, så jag har jobbat hårt under campen och är väl förberedd. Vad de än ber mig göra är jag redo. Vi får se vad som händer de närmaste dagarna, men jag är glad att jag fick möjligheten att spela och jag njöt av upplevelsen, säger han under presskonferensen.

Matchen spelades i "bubblan" i Toronto och matchserien mellan lagen spelas i bäst av fem där vinnaren avancerar till åttondelsfinal. Match två spelas på måndag. För den rutinerade Rangersmålvakten var det en ny upplevelse att spela slutspelsspel inför tomma läktare.

– Det finns ingen publik, uppenbarligen. Och den där intensiteten som du får energi av under slutspelet fanns inte där. Men jag tyckte att alla gjorde ett jättebra jobb med att gå ut och ge energi och spela en riktigt stark första match, säger Lundqvist.

Mika Zibanejad blev målskytt.
Mika Zibanejad blev målskytt. Bild: Michael Ainsworth/AP/TT