Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fridolina Rolfö (till vänster) ligger steget före Stina Blackstenius (mitten) i kampen om en plats i Sveriges startelva. Lotta Schelin (längst till höger) är given.

Räkna med Rolfö mot Tyskland

Startelvan släpper inte Pia Sundhage förrän på söndag. Men om ingen skadar sig lär det bli samma lag i EM-premiären som i genrepet mot Mexiko.

Det är i princip bara Fridolina Rolfös plats bredvid Lotta Schelin i anfallet som har varit uppe för diskussion de senaste veckorna. Men där verkar Pia Sundhage och Lilie Persson ha bestämt sig för att satsa på Bayern München-proffset Rolfö.

- Vi har inte sagt att "det här är startelvan". Men vi formerar ju laget på träningen utifrån en sådan tanke, säger Lilie Persson.

"Ett helvete att möta"

Hon säger också att Fridolina Rolfö, som har startat de tre senaste landskamperna, är den som har sett kanske allra vassast ut på träningarna.

- Just målskyttemässigt är "Frido" den som har visat upp mest. Och hon är stark i boxen, det är nog ett helvete att möta henne om man är försvarare faktiskt.

Själv tar inte Rolfö någonting för givet.

- Säker är man aldrig, men jag har en bra känsla. Jag tycker att jag har presterat på nivå och hoppas så klart vara en av startspelarna, säger Fridolina Rolfö.

Kemin med Schelin

Samarbetet med Lotta Schelin borde passa i en match mot Tyskland, säger hon.

- Lotta kan trycka ner deras backlinje och skapa yta och hota bakom deras mittbackar, medan jag kan öppna upp genom att vilja ha bollen framför backlinjen. Hamnar vi två mot två mot backlinjen har vi världens möjligheter att skapa målchanser.

Pia Sundhage avslöjar ingenting om startelvan än, inte mer än när spelarna får veta den.

- Vi kommer nog att ge den dagen före match, det brukar vi göra. Jag tyckte själv att det var bäst som spelare, så kan man förbereda sig. Jag tror att de flesta spelarna tycker att det är bra att veta att "jaha, nu är det så här, nu sitter jag på bänken, eller nu spelar jag", säger Pia Sundhage.