Torontos Rasmus Sandin grattas av lagkamraterna efter sitt första NHL-mål.
Torontos Rasmus Sandin grattas av lagkamraterna efter sitt första NHL-mål. Bild: Mark Humphrey/AP/TT

Premiärmål för Sandin vid Torontovinst

I sin tionde NHL-match kom äntligen det första målet. Rasmus Sandin, som för mindre än en månad sedan gjorde succé med Juniorkronorna i JVM, kan nu titulera sig NHL-målskytt.
– Jag kommer att komma ihåg det för resten av livet, säger den överlyckliga 19-åringen om målet.

ANNONS

Målet var bara en av flera svenska framgångar när Toronto slog Nashville med 5–2 i NHL-ishockeyn.

Det var tätt med svenskar – fyra i varje lag – på rinken. Och svenskarna gjorde avtryck direkt. William Nylander kom fri och kunde peta in 1–0 efter fem minuter, efter att Sandin lobbat pucken till honom över halva isen. Målet var Nylanders 23:e mål för säsongen – nytt säsongsbästa.

Placerade högt

Filip Forsberg stod för en assist när Nashville kvitterade, men svensksamarbetet Nylander–Sandin slog snart till igen. I början av andra perioden fick Nylander med sig en assist när Sandin kunde skjuta in pucken i buren efter lite oordning framför mål. Den 19-årige backen knöt näven av glädje. Resultattavlan noterade 3–1 till Toronto.

ANNONS

– Jag stod lite bakom spelet och sedan kom pucken bara fram. Jag såg den i sista sekund och han (målvakten) täckte lågt och lutade sig fram, så jag försökte placera den högt, och lyckligtvis gick den in, säger Sandin till journalister efter matchen.

"Underbar känsla"

Sandin hyllades av tränaren, men själv hade han svårt att smälta sitt första NHL-mål.

– Jag har haft många drömmar om hur jag skulle fira. Jag tror inte att jag gjorde något av dem i dag, förutom att skrika, så det var en underbar känsla, säger Sandin.

I tredje perioden ledde ytterligare ett svenskt lagarbete fram till reducering 4–2 för Nashville, när Viktor Arvidsson kunde sätta pucken efter en retur på ett skott av Mattias Ekholm. Men det räckte inte för hemmalaget och Torontos Auston Matthews avslutade matchen med att sätta 5–2 i slutminuterna.

ANNONS