Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Planen för lokalfotbollen – om restriktionerna inte lättas

De lägre förbundsserierna i fotboll har redan skjutits upp en gång. Nu meddelar Svenska fotbollförbundet att lag som Ljungskile SK, Oddevold, Grebbestad och Herrestads AIF kan få vänta på seriestarten ytterligare några veckor.

Den 9 mars beslutade Svenska förbundet (SvFF), på grund av pandemirestriktionerna, att skjuta upp säsongspremiären i de lägre förbundsserierna till 1–2 maj samt senarelägga höstens kval.

Serierna som berörs av det pandemibaserade beslutet är division 1 damer samt division 2 och 3 herrar, som till skillnad från de högre serienivåerna inte omfattas av undantaget avseende yrkesmässig idrott.

Under måndagen kommunicerade Svenska fotbollförbundet ut nya beslut från förbundsstyrelsen om och kring seriepremiärerna i fotboll.

Om inte restriktionerna på grund av pandemin har lättat senast 23 april skjuts seriestarten upp till 22-23 maj och kvalet på herrsidan till division 3, division 2 och ettan ställs in.

”Om nuvarande pandemirestriktioner kvarstår 23 april kommer seriestarten i de lägre förbundsserierna skjutas upp ännu en gång och kvalspelen på herrsidan tas bort” skriver förbundet på sin hemsida.

Om inte restriktionerna har lättat senast den 10 maj skjuts seriestarten upp ytterligare till helgen den 5–6 juni.

Förbundet ska också utreda ”när brytpunktsdatum för att nödgas ta till enkelmöten i de olika serierna infaller” samt att den ”frågan ska återrapporteras till förbundsstyrelsen i maj”.

Om kvalen ställs in kommer rak upp- och nedflyttning ske mellan de aktuella divisionerna.

”Om kvalen ställs in kommer rak upp- och nedflyttning ske mellan de aktuella divisionerna. De lag som hamnar på den ursprungliga kvalplatsen upp går därmed miste om den möjligheten. Det är givetvis beklagligt men den samlade uppfattningen är att det viktigaste har varit att försöka säkerställa en säsong med dubbelmöten i de aktuella serierna”, skriver förbundet vidare.