Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Patrik Adamczyk stannar i Grebbestads IF. Bild: Håkan Fredriksson
Patrik Adamczyk stannar i Grebbestads IF. Bild: Håkan Fredriksson

Patrik Adamczyk räddade kvar Grebbestad – förlänger kontraktet: ”Helt avgörande”

Han har bland annat spelat med Oddevold, Ljungskile och IFK Uddevalla tidigare. Nu har mittbacken Pratik Adamczyk bestämt sig för att spela vidare för Grebbestad i division 2.

Under förra säsongen slet Grebbestads IF med en tunn trupp och sökte efter fler spelare till laget. En av dem som förstärkte dem under sommaruppehållet var mittbacken Patrik Adamczyk. Han spelade tolv matcher när GIF säkrade kontraktet i division 2 norra Götaland.

Efter ett par månaders betänketid och diskussion har parterna nu kommit överens om ett nytt kontrakt över säsongen 2022.

Anledningen till att det har dröjt är att 31-årige Adamczyk ska börja studera till bygglovshandläggare i Uddevalla.

– Jag är jättesugen på att fortsätta spela fotboll. Jag har ju varit här tidigare och under hösten i fjol. Jag har koll på spelare, jag känner Jonas Björk. Jag har avvaktat lite för jag visste inte vart jag skulle hamna med studierna så det är det som gjort att jag har avvaktat, säger Patrik Adamczyk i en kommentar på Grebbestads hemsida.

Grebbestadstränaren Jonas Björk, som tvingades ställa in helgens träningsmatch mot Vänersborgs IF, välkomnar mittbacksförstärkningen till sitt lag.

– Jag skulle nog vilja påstå att Patrik var den som gjorde att det vägde över för oss att bli kvar i division 2. Han kom in i laget när vi hade det jobbigt och hade inte spelat fotboll på ett tag men han kom in direkt med auktoritet och ett lugn i laget som vi verkligen behövde just då. Jag tycker det var helt avgörande faktiskt.

På lördag spelar laget träningsmatch på Sparvallen mot Ljungskile SK. Grebbestad har inlett försäsongen med två förluster och en seger. Jonas Björk har värvat två nya mittbackar i Mark Kwarteng och William Andersson.

I vintras meddelade trotjänaren Jimmie Larsson att skorna läggs på hyllan. Peter Mandic har återvänt till Vänersborg FK och Mathias Hegeland satsar på civilkarriären i Göteborg. Gif har också tappat Christoffer Söderlund (Västra Frölunda IF) och lagkaptenen Markus Svensson (slutat).

Truppen består just nu av 18 spelare, varav sju är nyförvärv.