Grebbestad går till sommarvila efter ännu en förlust.
Grebbestad går till sommarvila efter ännu en förlust. Bild: Håkan Fredriksson

Ny uddamålsförlust för Grebbestad som halkar efter

Noll mål och noll poäng – igen. Våren har varit tung för Grebbestad och sista matchen innan uppehållet slutade på samma sätt. Nu krävs en stark höst om det inte ska bli nedflyttning till trean.

ANNONS

Grebbestad fick en extra tuff resa in mot ledigheten med två topplag på några dagar. 0–1 hemma mot serieledande Ahlafors följdes på lördagen med ny förlust med samma siffror, den här gången mot trean Forward.

På sommarheta Trängens IP i Örebro hade Grebbestad svårt att komma upp i samma nivå som hemma mot Ahlafors.

– Valon Gashi hade ett friläge efter några minuter, men resten av matchen var Forwards, säger tränaren Jonas Björk.

Trots det kompakta övertaget och flera chanser, framför allt för hemmalagets snabbe Teddy Diawara dröjde till slutet av halvleken innan Marcus Kanto som spräckte målnollan bakom en annars stabilt jobbande Mattias Jansson i Grebbestadsmålet.

ANNONS

– De slog en snabb frispark innan vi hade hunnit att positionera oss. Med tanke på vilka chanser de hade haft kändes det onödigt att släppa in just den där.

Forward fick ytterligare en chans på tilläggstid, men den stoppades av Oscar Landgren.

Trots underläge och den tryckande värmen kom Grebbestad ut med ny kraft och efter några förändringar på mittfältet fick Forward det svårare att komma fram till avslut.

– I andra halvlek kommer vi också fram till några halvchanser, men som det är just nu måste vi tyvärr ha tio chanser för att göra ett mål, säger Grebbestadstränaren.

De sista 20 minuterna återtog Forward greppet om matchen, men Grebbestad undvek fler baklängesmål.

Nu väntar två veckors ledigt innan Grebbestad fortsätter kampen för att undvika en hotande nedflyttning. Jonas Björk tror dock att laget har en stark höst framför sig.

– Det låter kanske konstigt när vi nu förlorat, men sett till utvecklingen den senaste tiden så visar prestationerna att vi är på rätt väg.

– Vi släpper in färre mål, men vi måste bli effektivare framåt. Sett till våra chanser under inledningen borde vi gjort många fler mål. Ta Ahlaforsmatchen, sju jättechanser och noll mål.

Han är ändå inte orolig.

ANNONS

– Hade vi inte haft några chanser hade känslan varit en annan. Killarna kämpar och jag är säkert på att vi tar många poäng i höst. Det är mycket kvar att spela om.

Då förväntas även den nu rehabande duon Ylber Maloku och Jesper Mattsson vara tillbaka i spel.

Matchen

Division 2 Norra Götaland

BK Forward–Grebbestads IF 1–0 (1–0)

Mål: 1–0 (42) Marcus Kanto.

Grebbestads startelva: Mattias Jansson – Oscar Landgren, Peter Mandic, Jimmie Larsson (30), Felipe Lazcano Fernandez – Philip Hällgren, Victor Edvardsson (80) – Lukas Berntsson, Christoffer Söderlund, Isac Ohlsson (62) – Valon Gashi

Ersättare: Anders Tjernberg, Thomas Reinfjord (80), Amel Licina, Joakim Berggren (62), Markus Svensson (30)

Här hittar du aktuell tabell, spelprogram och resultaten

ANNONS