Häckens Stina Blackstenius gjorde ett av lagets två mål i segermatchen mot Växjö. Assisterande tränaren Matti Demegård från Grebbestad har nu två raka vinster i damallsvenskan. Bild: MATHIAS BERGELD

Ny seger för Matti Demegård och Häcken

Häcken följde upp förra veckans premiärvinst i damallsvenskan mot Hammarby med att ta tre nya poäng. Assisterande tränaren Matti Demegård från Grebbestad har fått en bra start med regerande mästarna.

ANNONS
|

Pauline Hammarlund och Stina Blackstenius gjorde varsitt mål i BK Häckens FF 2–0-seger mot Växjö. Hemmalaget, som vann premiären mot Hammarby med 1–0, tog ledningen efter 16 minuter genom Pauline Hammarlund. Resultatet stod sig halvleken ut.

Och precis som i första halvlek inledde Häcken starkt. Sex minuter in i halvleken utökade Stina Blackstenius till 2–0.

Häcken dominerade matchbilden med stort bollinnehav och hade klar fördel sett till antalet skott på mål (22–5). För landslagsmeriterade Matti Demegård, som tränade Grebbestads IF i två år (2017-2018), blev vinsten ett skönt formbesked.

Efter två spelade omgångar är Rosengård och Häcken i delad serieledning – två poäng före Kristianstad.