Sebastian Andersson, till höger, gjorde mål i Norrköpings seger mot Trakai i kvalet till Europa League. Arkivbild.

Norrköping vann: "En besvikelse"

AIK åkte hem från Sarajevo med ett 0–0-resultat i kvalet till Europa League. IFK Norrköping vann sitt hemmamöte med litauiska Trakai – men bara med 2–1.

|

Sebastian Andersson gjorde 1–0 till IFK Norrköping efter 32 minuter och efter en timme kom 2–0 genom Karl Holmberg. Fast bara några minuter senare satte Maksim Maksimov det viktiga reduceringsmålet för bortalaget.

- Vi skapar tillräckligt med målchanser för att göra några mer mål, säger Jens Gustafsson, tränare i Norrköping.

AIK spelade samtidigt borta mot Zeljeznicar från Sarajevo i Bosnien och Hercegovina.

Men den tillställningen går långt ifrån till historien som en av de mest händelserika i turneringen.

Det blev 0–0, samma resultat som när AIK spelade borta mot färöiska Klaksvik i första kvalrundan. Då vann AIK sedan med 5–0 hemma på Friends Arena.

Jesper Nyholm var klart närmast att göra mål i Sarajevo, men AIK-backen nickade utanför trots att han var fri framför mål. I övrigt fanns det ytterst lite i målchanskolumnen att rapportera om.

Returerna till de här matcherna, i den andra kvalomgången, spelas i Vilnius och Solna nästa torsdag.