Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pernille Harder gjorde mål mot Norge och Danmark kan därmed ställas mot Sverige i en kvartsfinal. Arkivbild.

Norge utslaget – Danmark vidare

Nederländerna eller Danmark. Det väntar för Sverige i EM-kvartsfinal, om blågult tar sig dit. EM-finalisten från 2013, Norge – med svenske förbundskaptenen Martin Sjögren – lämnar däremot mästerskapet utan poäng.

Sverige spelar sin avslutande gruppspelsmatch under tisdagen, då nollpoängaren Italien står för motståndet.

Men redan nu vet vi vilka lag som ettan och tvåan i Sveriges grupp kommer att möta i kvartsfinal.

Nederländerna möter tvåan i grupp B – i nuläget Tyskland – medan Danmark ställs mot ettan, som nu är Sverige.

Danmark tog andraplatsen efter måndagens seger mot Norge. Katrine Veje nätade redan i den femte minuten. Norge hade ett gyllene läge att kvittera innan paus, men danske målvakten Stina Lykke Petersen räddade Caroline Graham Hansens straff.

Norge hade rejäla chanser även efter paus, men åkte från Nederländerna med en nolla i målkolumnen. Någon poäng blev det inte heller.

Efteråt rådde det konsensus – bland deras spelare – om insatsen i detta EM:

- Vi har inte presterat tillräckligt bra. Då står vi här med noll poäng. Det är ganska otroligt, men så är det, säger en mycket besviken Ada Stolsmo Hegerberg till norska TV2.

- Om vi åker ut så har vi inte varit bra nog, vi måste vara ärliga och säga att vi inte har presterat tillräckligt bra, säger Norges målvakt Ingrid Hjelmseth till Uefas webbplats.

Sedan slår hon fast:

- Vi får åka hem, jobba hårdare och komma tillbaka starkare, säger hon.

Nederländernas kapten Sherida Spitse var säkrare från straffpunkten. Hon placerade in bollen i mål i mitten av första halvlek mot Belgien.

Tessa Wullaert lobbkvitterade i början av andra, men när kvarten återstod satte Lieke Martens segermålet via en belgisk spelare. Målet innebar att värdnationen Nederländerna vann alla sina tre matcher.