Serieledarna i Italien och England drabbar samman i Champions League. Men Napoli väntas ställa upp med ett försvagat lag mot Manchester City eftersom klubbens ägare vill att tränaren Maurizio Sarri (bilden) prioriterar ligaspelet. Arkivbild.
Serieledarna i Italien och England drabbar samman i Champions League. Men Napoli väntas ställa upp med ett försvagat lag mot Manchester City eftersom klubbens ägare vill att tränaren Maurizio Sarri (bilden) prioriterar ligaspelet. Arkivbild.

Napoli-boss vill vila spelare mot City

Full pott och serieledning i ligan. Då vill Napolis ägare att tränaren ska vila toppspelare mot Manchester City i Champions League.

ANNONS
|

Napoli har inlett Serie A på bästa tänkbara sätt. Efter åtta omgångar har laget åtta segrar. Till helgen väntar seriefinal mot Inter och därför tycker Napolis frispråkige ägare Aurelio De Laurentiis att tränaren Maurizio Sarri ska vila spelare i Champions League, trots att Premier Leagues serieledare Manchester City står för motståndet.

- Spelare med mycket speltid borde vilas för att spara på dem, säger han till Gazzetta dello Sport.

ANNONS

- Matchen mot Inter är precis runt hörnet och den är lika viktig. Vi måste ta oss an matchen mot Inter på ett mer eftertänksamt sätt.

Rätt strategi

Napoli är två poäng före Inter i ligan och ytterligare tre före regerande Serie A-mästaren Juventus. I CL har Napoli tre poäng efter två spelade omgångar – vinst mot Feyenoord och förlust mot Sjachtar Donetsk – och närmast väntar två matcher mot City, som har full pott. Först möts lagen i Manchester på tisdagskvällen

- I Europa borde vi bara bry oss om att gå vidare till slutspel, inte att vinna varje match, säger Laurentiis, som är övertygad om att Sarri kommer lyssna på hans önskemål.

- Vi måste utvärdera allt och anta rätt strategi. Och jag är lyckligt lottad över att ha en tränare som också är en fantastisk strateg.

ANNONS

Målrikaste lagen i Europa

Napoli har öst in 26 mål i ligan och har näst bäst målsnitt av alla lag i Europas fem största ligor. Med 3,25 gjorda mål per match i genomsnitt är bara kommande motståndaren City bättre med sina 3,62 gjorda mål per match. En potentiell målfest att vänta alltså.

City har sju segrar och ett kryss i Premier League och ryckte till sig en tvåpoängsledning över stadsrivalen United efter helgens 7–2-förnedring av Stoke. Men City inledde även förra säsongen i raketfart, med sex segrar på de sex första omgångarna, för att sedan falla igenom och titellöst.

Tränaren Pep Guardiola tänker inte gå igenom samma sak igen och inför matchen mot Napoli trycker spanjoren på att hans spelare inte ska drabbas av övermod efter framgångarna.

- Om de tänker så är de dumma. Men det kommer inte att hända. Jag kommer visa spelarna hur bra de (Napoli) kommer att spela. Jag ska visa dem.

- De (Napoli) dödar en med sin höga press.

ANNONS
TT-Reuters
Fakta: Tisdagens CL-matcher

Real Madrid–Tottenham

Apoel–Dortmund

Leipzig–Porto

Monaco–Besiktas

Feyenoord–Sjachtar Donetsk

Manchester City–Napoli

Maribor–Liverpool

Spartak Moskva–Sevilla

Fakta: Bäst målsnitt i Europa

Serieledarna i de fem största ligorna i Europa har även gjort flest mål i Europa. Statistiken gäller ligaspelet.

1) Manchester City 3,625 mål per match (29 mål/8 matcher)

2) Napoli 3,25 mål (26 mål/8 matcher)

3) Paris Saint-Germain 3,222 mål (29 mål/9 matcher)

4) Barcelona 3 mål (24 mål/8 matcher)

5) Dortmund 2,875 mål (23 mål/8 matcher)

ANNONS