Sandra Näslund jublar över segern i skicrosspremiären i Val Thorens.
Sandra Näslund jublar över segern i skicrosspremiären i Val Thorens.

Näslund segrare i skicrosspremiären

Regerande världsmästaren i skicross, Sandra Näslund, inledde säsongen på bästa möjliga sätt med seger i världscuppremiären i Val Thorens.

ANNONS
|

Näslund gick vidare från kvalet med näst snabbast kvaltid. I den följande kvartsfinalen, semifinalen och till sist finalen var hon sedan ohotad etta.

- Det kändes ganska bra. Det var tajta heat men jag fick till åkningen och det räckte till seger, säger hon till TT.

Näslund fick sällskap av Lisa Andersson i semifinalen, men hon bromsade olyckligt och hamnade sist. Efter åk i "lilla finalen" slutade Andersson på en respektabel sjätteplats.

ANNONS

- Det är kul att hon tar för sig och åker bra, säger Näslund om sin lagkamrat.

- Men jag ser henne som vilken annan motståndare som helst också. Även om man är lagkompisar så är det bara att ge järnet.

På herrsidan stod kanadensaren Christopher Delbosco som slutgiltig segrare efter att ha gått först i mål i åttondel, kvart, semifinal och final.

Erik Mobärg hängde med fint fram till första semifinalen, då han tappade för mycket fart i en duell med fransmännen Arnaud Bovolenta och Terence Tchiknavorian. Mobärg blev till slut sjua.

För regerande världsmästaren Victor Öhling Norberg blev det en dag att glömma. Han körde ur och blev sist i sin åttondelsfinal.

TT
ANNONS