José Mourinho. Arkivbild.
José Mourinho. Arkivbild. Bild: Matt Dunham/AP/TT

Mourinho: United är ett avslutat kapitel

José Mourinho säger att hans tid i Manchester United är "ett avslutat kapitel". För Tottenham-tränaren handlar återkomsten till Old Trafford bara om en sak: att vinna.

ANNONS

Det blir första gången som José Mourinho återvänder till Manchester Uniteds hemmaarena efter att ha fått lämna klubben i december i fjol.

Återvändandet till Old Trafford gör han i ligarivalen Tottenhams mundering.

Mer än så är det inte för portugisen.

"I min historiebok"

– Det (Manchester United) är ett avslutat kapitel för mig, säger Mourinho som har vunnit tre raka matcher sedan han tog över efter sparkade Mauricio Pochettino.

– Jag lämnade klubben, jag tog mig tid att processa allt som hade hänt och jag tog mig tid att förbereda mig inför nästa utmaning.

– Ärligt talat, United för mig... det är i min historiebok.

ANNONS

Tränaren säger att han inte bryr sig om att hans efterträdare Ole Gunnar Solskjær har fått en tuff start på säsongen. Den analys som han och hans ledarkollegor gör till onsdagskvällens match handlar bara om en detalj: hur Tottenham ska få med sig tre poäng hem till London.

– Jag analyserar dem som motståndare, hur de spelar och hur vi ska kunna vinna mot dem.

Relation med fansen

Trots att hans tid i klubben är "ett avslutat kapitel" verkar det ändå finnas viss spänning inför 56-åringens återkomst. Enligt José Mourinho handlar det om fansen.

– Jag har en bra relation med Manchester Uniteds supportrar. Jag var tillbaka här som expert och jag blev ödmjuk av att få en så vacker mottagning, säger han. Men nu är jag tillbaka som tränare för ett lag som kommer att försöka vinna mot Manchester United.

– Jag förstår att de vill motsatsen och naturligtvis förväntar jag mig att de kommer att glömma mig under matchen.

Klockan 20.30: Leicester–Watford, Manchester United–Tottenham, Wolverhampton–West Ham, Chelsea–Aston Villa och Southampton–Norwich.

21.15: Liverpool–Everton.

ANNONS