Tysklands Anja Mittag i duell med Kosovare Asllani.
Tysklands Anja Mittag i duell med Kosovare Asllani.

Mittag: Sverige kan gå långt

Sverige visade åter defensiv styrka i EM-premiären. Tyska stjärnan Anja Mittag tror att det åter kan bli ett vinnande koncept för Blågult.

ANNONS
|

Sverige har under Pia Sundhages ledning bytt skepnad många gånger.

Under förbundskaptenens första mästerskap 2013 var det fart och fläkt och många löpningar som gällde. Sedan skulle anfallen bli längre inför VM 2015 och när det inte funkade ställde Sverige om igen till ett rakare spel.

Under OS blev det i stället fokus på försvarsspelet, och den taktiken hängde med in i årets EM i den mållösa öppningsmatchen mot Tyskland.

- Vi förväntade oss att de skulle spela så här, med tajt försvar och farliga kontringar. Det är naturligt att det blir farliga ytor bakåt för oss. Det var exakt den spelbilden vi hade förväntat oss, säger Tysklands förbundskapten Steffi Jones.

ANNONS

Tyskland har vunnit de sex senaste Europamästerskapen och förväntas av många försvara guldet ytterligare en gång trots att det senaste året bjudit på en stor spelaromsättning och att många av startspelarna gör sitt första seniormästerskap.

- Jag tycker att de hanterade det bra, även om vi inte var så bra i början. Vi var lite nervösa och kom inte riktigt in i matchen, säger Rosengårdsanfallaren Anja Mittag, som tillhör de mer rutinerade i det tyska laget.

- Sverige var bra, väldigt kompakta defensivt och hade bra omställningar. De bjöd oss inte på många chanser och gjorde en jättebra match, fortsätter hon.

Breda, TT:s utsända
ANNONS