Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tysklands anfallare Anja Mittag är en av de äldsta spelarna i det tyska laget.

Mittag redo att leda det "nya" Tyskland

Det är ett förändrat och föryngrat Tyskland som mot Sverige ska inleda resan mot det som kan bli ett sjunde raka EM-guld.

Ny tränare. Nytt spelsätt. Nya spelare.

Det är inte mycket i det tyska laget som är sig likt sedan OS-finalen i fjol, där Tyskland besegrade Sverige med 2–1 på Maracanã.

- De flesta i det svenska laget var med och spelade OS-finalen, men för oss har mycket ändrats. Så det är inte något vi ser tillbaka på egentligen, säger Anja Mittag.

Rosengårds 32-åring avgjorde EM-finalen på Friends arena för fyra år sedan och väntas nu med sin spelintelligens och rutin leda det nya Tyskland genom mästerskapet.

Tidigare storspelaren Steffi Jones tog över förbundskaptensrollen från Silvia Neid efter OS. Då tackade även stjärnor som Melanie Behringer, Annike Krahn och Saskia Bartusiak för sig.

- Jag tror att vi kanske kan överraska många lag som inte känner oss under Steffi. Det är mer offensivt med tekniskt bra spelare, många spelare som många inte känner till. Inte internationellt i alla fall, säger Mittag, som lyfter fram mittfältaren Lina Magull som den hon tror kommer få sitt stora genombrott under EM.

Målvakten Almuth Schult stod för en jättetabbe i genrepet mot Brasilien (3–1) och ses av många som lagets svaga punkt. Viss oro finns bland de tyska fansen för att några av de nya spelarna ska vara för oerfarna, att de inte ska klara av att hantera pressen som kommer med att representera Tyskland.

- Pressen kommer ju även från oss själva. Självklart vill vinna guld, vi har vunnit de senaste gångerna, säger Mittag.