Vivianne Miedema, till vänster, och Shanice van de Sanden fixade kvartsfinalsegern med ett "typiskt" nederländskt mål.
Vivianne Miedema, till vänster, och Shanice van de Sanden fixade kvartsfinalsegern med ett "typiskt" nederländskt mål.

Miedema: Förväntade mig mer av Sverige

Vivianne Miedema avgjorde EM-kvartsfinalen mot Sverige genom att fixa fram en frispark och sätta ett mål. Det gick oväntat lätt, tyckte hon.

ANNONS
|

Lika besvikna som de svenska spelarna var efter kvartsfinalen, lika glada var de nederländska.

EM-festen på hemmaplan kan fortsätta för de "orange lejoninnorna".

- Jag tycker vi verkligen spelade som ett lag, direkt från början. Vi trodde på det och jag tror det syntes att vi spelade bra fotboll. När vi gör det vet vi att vi kommer göra mål, sade Miedema efter kvartsfinalen.

Anfallsstjärnan, som nyligen bytt Bayern München mot Arsenal, fick dessutom avgöra genom att sätta sitt första EM-mål till 2–0 i en kontring.

ANNONS

"Typiskt oss"

Lieke Martens slog en lång boll från mittcirkeln ut till en ursinnigt löpande Shanice van de Sanden på högerkanten, som sedan spelade in bollen till Miedema som sprungit ifrån Nilla Fischer framför det svenska målet.

- Det var ett typiskt mål för oss. Att få bollen på mittfältet, slå den långt och jag behövde bara springa med Shanice. Vi är väldigt farliga i de lägena.

Miedema var något förvånad över den svenska insatsen.

- Men vi var bra, så det var svårt för dem att möta oss. De var bättre i andra halvlek, men vi försvarade oss bra.

- Jag hade förväntat mig en mer fysisk match, men också att Sverige vanligtvis är så farligt på sina långbollar bakom backlinjen och de brukar skapa mycket chanser. I första hade de inte mycket, lite mer i andra halvlek men jag var aldrig orolig för att vi skulle ge bort den här matchen.

ANNONS

Svår semifinal

Nu väntar antingen England eller Frankrike i semifinalen för hemmanationen.

- Det är fantastiskt att vi är vidare till semifinal. Alla har förväntat sig det, men… det ger bara så mycket extra energi att spela inför fullsatta arenor med alla som hejar på oss. Det är fantastiskt att få vara med om det. Vi kan inte vänta till semifinalen, säger Miedema.

- Det kommer bli tufft för både England och Frankrike är fantastiska lag, men man vet aldrig.

Arnhem, TT:s utsända
ANNONS