Mergim Berisha, senast från Svane, har skrivit på för Grebbestads IF. Berisha spelar även i IFK Uddevalla futsal. (arkivbild)

Mergim Berisha klar för Grebbestad

Grebbestad spelade under ­lördagen en träningsmatch ­under ett helgläger i Stockholm och passade samtidigt på att presentera ett nyförvärv.

|

Strax efter matchen skrev nämligen Mergim Berisha på för Grebbestad och gör därmed sin bror Granit sällskap i klubben.

Tränare Matti Demegård var säkert nöjd med förvärvet, men inte med oavgjort 2–2 (1–1) mot division 4-laget Spånga IS FK.

– Vi skapar så mycket chanser att vi skall vinna, säger han till klubbens hemsida.

Enligt Demegård stod Grebbestad för en bra inledning på matchen med bra passningsspel och snabba omställningar. Ledningsmålet gjordes av Erik Andreasson sedan Christoffer Söderlund stressat fram ett misstag i Spångaförsvaret.

Sedan var Grebbestad inte lika effektivt trots två-tre riktigt bra chanser under resten av den första halvleken. I stället kom ett baklängesmål efter ett missförstånd i Grebbestadsförsvaret och Spånga utnyttjade snabbt sin enda riktiga målchans så långt.

Grebbestad hade efter pausen målet att hitta tillbaka till det fina spelet i början av matchen, men i stället blev det nytt Spångamål sedan GIF slarvat i passnings- och försvarsspelet.

Grebbestad radade sedan upp chanser utan resultat och först efter en forcering med ett tremannaanfall lyckades Victor Edvardsson slå en frispark som Granit Berisha kunde slå in till 2–2.