Zlatan Ibrahimovic hyllas av sin tränare inför stormötet med Juventus. Arkivbild.
Zlatan Ibrahimovic hyllas av sin tränare inför stormötet med Juventus. Arkivbild. Bild: Spada/AP/TT

"Mentalt starkaste jag någonsin har tränat"

Mål och assist i startcomebacken mot Lazio. Nu hyllas Zlatan Ibrahimovic av sin tränare inför stormötet med Juventus.
– Han är den mentalt starkaste spelaren jag någonsin har tränat, säger Milans Stefano Pioli.

ANNONS

Efter att inte ha startat en ligamatch för Milan sedan den 8 mars visade Ibrahimovic framfötterna direkt borta mot ligatvåan Lazio. Ett mål, på straff, och en assist blev facit för 38-åringen som gått skadad den senaste månaden.

Blir det nya fullträffar i tisdagens hemmamatch mot Juventus?

Enligt italienska La Gazzetta dello Sport väntas Milan ställa upp med samma elva som mot Lazio, vilket betyder att svensken går in från start.

– Han spelade 45 minuter mot Lazio och 20 mot Spal, jag hoppas att han blir bättre och bättre. Han är den mentalt starkaste och spelaren med mest inflytande på planen som jag någonsin har tränat, säger Stefano Pioli på en presskonferens enligt Football Italia.

ANNONS

– Hans tillstånd kan bara förbättras, och han kan göra det genom att spela matcher. Jag hoppas att han kan göra fler minuter och ännu bättre prestationer, fortsätter Milantränaren.

Ibrahimovic, som har gjort fyra mål på tio matcher hittills under säsongen, byttes ut i paus mot Lazio. Efteråt hyllades han även av lagkamraten Lucas Paqueta, som tror att Milan kan slå serieledande Juventus med svensken tillbaka i laget.

– Vi gjorde en bra insats mot dem (Juventus) i italienska cupen, och nu är Ibrahimovic tillbaka. Vi är självsäkra, vi tror att vi kan vinna, sade brassen till Sky Italia.

Milan ligger sjua i tabellen med åtta matcher kvar att spela, två poäng från en Europa League-plats. "Juve" toppar ligan sju poäng före Lazio på andra plats.

Simon Sjöstrand/TT

ANNONS