Matti Demegård blir assisterande tränare i Göteborg FC

Jörgen Ericson valde att lämna Göteborg FC.
Nu erfar GP att han ersätts av förre landslagstränaren och tidigare Grebbestadstränaren Matti Demegård.

ANNONS
|

Att säga att det varit turbulenta dagar i Göteborg FC är en klar underdrift.

De flesta känner nog till turerna vid den här tiden.

Först skulle elitsatsningen läggas ner helt, sen meddelade man att så inte blir fallet och nu kan klubben komma att tas över av Häcken. Något den sistnämnda föreningens medlemmar ska rösta om.

Mitt i allt kaos har Göteborg FC dragit igång säsongen igen och under torsdagen höll man årets första träning.

Trots de märkliga veckorna som var mycket sig likt klubben, många av fjolårets nyckelspelare finns kvar i truppen. Så även tränaren Mats Gren - dock inte hans parhäst från fjolårets guldsäsong.

ANNONS

LÄS MER:Beskedet: Guldtränaren lämnar

I veckan meddelade Jörgen Ericson att han lämnar klubben efter tre år.

– Det var ett svårt beslut. Man är så inne i det. Jag älskar tjejerna, klubben har varit guld. Jag är så glad och tacksam att ha fått uppleva det här, sa Ericson till GP.

Han ersätter Jörgen Ericson

Det dröjde dock inte länge innan Göteborg FC hittade en ersättare till Ericson. GP erfar nu att väljer att ta in tidigare landslagstränaren Matti Demegård.

Jörgen Ericson hade delat huvudtränaransvar med Mats Gren, men enligt GP:s uppgifter kommer Matti Demegård bli assisterande tränare.

Demegård var Pia Sundhages högra hand när Sveriges damer bärgade ett OS-silver i Brasilien 2016. Innan dess har han även varit assisterande tränare/fystränare för bland annat Örgryte IS och Gais. Han har även varit verksam i Elfsborg.

Sedan han lämnade damlandslaget 2016 har han även varit tränare för Grebbestads IF.

ANNONS