Lieke Martens firar sitt frisparksmål i kvartsfinalsegern mot Sverige i sommarens EM-slutspel. Arkivbild.
Lieke Martens firar sitt frisparksmål i kvartsfinalsegern mot Sverige i sommarens EM-slutspel. Arkivbild.

Martens fortfarande trött efter guldfirandet

ANNONS

Medan Caroline Seger efter sitt första träningspass med FC Rosengård pratade om hur hon känt sig förbannad efter EM-slutspelet satt på Malmö IP:s läktare en nederländska som under den senaste veckan upplevt helt andra känslor. Nykorade Europamästaren Lieke Martens är i Malmö för att packa sina flyttlådor och säga hej då till sina tidigare lagkamrater.

- När man vinner guld så måste man ju festa, så jag är fortfarande trött, säger Martens, som efter semestern ansluter till sin nya klubb Barcelona.

ANNONS

På vägen till guldet gjorde Martens tre mål, ett av dem i kvartsfinalen mot Sverige, och efter finalen utsågs hon till turneringens bästa spelare.

- Självklart uppskattar jag priset. Jag flyttade hemifrån när jag var 15 och har jobbat jättehårt för det här. Men jag rankar själva guldet högre än den personliga utmärkelsen.

I sin nya klubb återförenas Martens med sina tidigare lagkamrater Line Røddik Hansen och Natasa Andonova. Martens, som efter drygt tre år i Sverige talar utmärkt svenska, säger att det inte kommer att bli lätt att spela i ett annat land och åter lära sig ett nytt språk.

- Det är inte lätt att lämna Rosengård och jag kommer helt seriöst att sakna alla här. Jag spelade bara här i 1,5 år, men det känns verkligen som om jag varit här i många, många fler. Men det ska nog bli bra.

ANNONS
TT
ANNONS