Emil Forsberg (näst längst till höger) och hans Leipzig behöver en seger mot Monaco i Champions League. Arkivbild.
Emil Forsberg (näst längst till höger) och hans Leipzig behöver en seger mot Monaco i Champions League. Arkivbild.

Måstematch för Forsbergs Leipzig i Monaco

Säsongens första ligamål för Emil Forsberg kom den gångna helgen. Leipzig behöver mer hjälp från svenskstjärnan om Champions League-äventyret ska leva vidare efter gruppspelet.

ANNONS
|

Emil Forsberg har än så länge i höst inte lyckats upprepa samma smått hysteriska poängproduktion från debutsäsongen i Bundesliga. Mot Bayer Leverkusen kom första ligamålet i höst. 2–1 på straff gav till slut en poäng, 2–2.

I Champions League har Forsberg gjort två mål på fyra matcher och Leipzig är i behov av fler, från honom eller någon annan i laget. Tyskarna är trea i gruppen inför mötet med jumbon Monaco. Gruppledaren Besiktas är onåbar, så siktet är inställt på tvåan Porto, som har två poängs försprång och bättre inbördes möten. Seger mot Monaco behövs troligen.

Salah i målform

Med 14 mål på 18 matcher är Mohamed Salah Liverpools hetaste spelare. Rentav formstarkast i Liverpool genom tiderna – i alla fall sett till mål. Nio fullträffar på de tolv senaste matcherna är ett bättre än klubbikonen Robbie Fowlers tidigare rekordnotering.

ANNONS

Anfallaren har fått en flygande start i sitt nya klubblag sedan flytten från Roma i somras och han sköt dessutom Egypten till nationens första VM sedan 1990. Inte konstigt att tränaren Jürgen Klopp har stora förhoppningar.

- Fortsätter Salah så här gör han 70 mål den här säsongen, vilket kanske inte är troligt, säger tysken.

Tränaren kallar lagets tre raka segrar för "Mo Salah-fasen" och hyllar spelarens löpvilja.

- Han är viktig även när han inte gör mål eftersom han drar isär motståndet.

Segraren mellan Liverpool och Sevilla är klar för åttondelsfinal.

Dortmund mot sorti

Dortmund är däremot på väg att missa slutspel. Tyskarna måste vinna hemma mot Tottenham samtidigt som Real Madrid inte får ta tre poäng mot cypriotiska Apoel.

Efter en stark säsongsstart har Dortmund även fallerat totalt i ligan. Blott en seger har det blivit på de sju senaste matcherna i Bundesliga och CL. Storstjärnan Pierre-Emerick Aubameyang är åter tillgänglig i spel sedan klubben stängt av honom för att ha kommit för sent till träning och på grund av otillåten fotografering på klubbens träningsanläggning. Frågan är vilken förstärkning gabonesen är efter fem raka mållösa matcher.

ANNONS

Även Napoli måste vinna för att hoppet om slutspel ska leva vidare. Laget möter Sjachtar Donetsk, som är sex poäng före italienarna med två omgångar kvar. Manchester City är redan klar gruppsegrare.

TT-AFP-Reuters
Fakta: Tisdagens matcher

Sevilla–Liverpool

Manchester City–Feyenoord

Napoli–Sjachtar Donetsk

Monaco–Leipzig

Apoel–Real Madrid

Dortmund–Tottenham

ANNONS