Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sebastian Stenqvist, på bilden i Ytterhogdals klubbtröja i Norrlandstvåan, har nu värvats till Grebbestad för att lösa anfallsbekymren. Bild: Privat
Sebastian Stenqvist, på bilden i Ytterhogdals klubbtröja i Norrlandstvåan, har nu värvats till Grebbestad för att lösa anfallsbekymren. Bild: Privat

Målgörare värvad till Grebbestad – får viktig roll

Sebastian Stenqvist heter den nye anfallaren som nu värvats till Grebbestads IF inför säsongen.
– Det är kul att komma hem till Bohuslän igen, säger han.

Sebastian Stenqvist är uppvuxen i Lysekil och flyttade till Göteborg för att börja på fotbollsgymnasium när han var 16 år.

– Det var en väldigt bra start, en bra skola att gå i. På den tiden var IFK Göteborg i topp i allsvenskan och det var väldigt duktiga ledare.

Han fick också bra sparring av klasskamraterna – han gick tillsammans med spelare som Sam Larsson och David Moberg Karlsson som senare utmärkt sig ordentligt i fotbollsvärlden.

– Det var många bra spelare i den kullen och hård konkurrens, säger Sebastian Stenqvist.

Själv skrev han efter gymnasiet på för Jonsered i division 2 – och efter 2,5 år tog han steget till Ham-Kam i norska andraligan.

– Det var kul att komma till ett elitlag i Norge och jag fick chansen i startelvan. Men efter att bara ha spelat tre matcher drog jag korsbandet. Det var verkligen olyckligt, jag var borta under hela 2015.

När han kom tillbaka ett år senare var det i Valdres SK, fortfarande i Norge, där han gjorde 11 mål och 12 assist på 26 matcher.

Onekligen ett bra snitt för en spelare som Grebbestad nu värvat som potentiell målgörare. Han är i grunden anfallare, men kan även spela mittfältare och har även hoppat in som ytterback. Under 2018 har han gjort fem mål som vänsterback i Ytterhogdal i Norrlandstvåan.

– Jag är rätt allround. Men jag ser mig främst som anfallare, säger Sebastian Stenqvist.

Och efter att Grebbestad har förlorat stora delar av sin anfallsbesättning – Jonas Henriksson har sagt att han inte spelar nästa säsong och Tobias Luvenberg har lämnat klubben för norska Verdal – är laget i stort behov av en målgörare.

– Jag har haft ett bra snack med ledarna om min roll i laget och det är sagt att jag har en viktig roll i anfallet, jag ska göra mål. Och det räknar med att jag kommer att göra, säger Sebastian Stenqvist.

Han var också nöjd med att få komma till en klubb som ligger nära hans Lysekil. Tills vidare pendlar han till Grebbestad därifrån – men inom kort blir han Grebbestadsbo.

– Om några veckor får jag en lägenhet i Grebbestad, det blir bra att bo nära anläggningen. Jag tror att jag kommer att passa in bra i laget. Och det är kul att komma hem till Bohuslän igen, säger han.

Samtidigt som Sebastian Stenqvist ansluter försvinner en viktig kugge i Grebbestads lag. Mittfältaren Granit Berisha lämnar Gif för IFK Uddevalla efter att ha gjort 23 mål på 140 A-lagsmatcher. Även brodern Mergim Berisha går från Grebbestad till IFK Uddevalla.

27-årige Granit Berisha, som har Svane som moderklubb, anger flera skäl till varför han nu återvänder till IFK Uddevalla efter många år.

– Jag tycker det känns spännande att vara med i den här nysatsningen som IFK gör nu. Mido och min bror Mergim är redan klara och jag hoppas att ytterligare futsalspelare kommer att skriva på. Jag tror vi kan locka tillbaka publiken till Kamratgården med en offensiv och snabb fotboll och hoppas att vi kommer ha väldigt kul ihop på planen den här säsongen.

Berisha, som tidigare även spelat för Oddevold och Uddevalla IS, ser också fram emot att få återförenas med nye tränaren Agim Kastrati som tränare.

– Jag hade honom som tränare som junior i IFK Uddevalla och det var han som tog med mig till Grebbestad inför säsongen 2011.

Kastrati är lika nöjd med förstärkningen av IFK:s spelartrupp.

– Han har haft en fantastisk utveckling i Grebbestad. Jag är glad att han väljer att komma tillbaka till IFK. Vi vet vad vi får i Granit och det känns såklart kul att vi kan locka hit en division 1-spelare, säger han till hemsidan.