Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lyckliga bronsmedaljörer

Gustav Bergman var både glad och stolt över laginsatsen efter starka upphämtningen på VM-stafetten.

De svenska herrarna med Fredrik Bakkman, Gustav Bergman och William tog sig upp på prispallen efter att ha inlett VM-stafetten med en lång uppförsbacke. 

OK Ravinens Gustav Bergman summerar den svenska insatsen och bronset.

- Vi är jättenöjda, absolut. Vi har haft lite stolpe ut i skogen i det här mästerskapet. Vi har inte riktigt kommit upp i den nivån som vi vet att vi har. Det var riktigt skönt att få till det. 

Du kommer tillbaka starkt efter en tuff torsdagstävling och 23:e plats på långdistansen. 

- Det kändes jättebra, så klart. Det är alltid frustrerande när kroppen inte fungerar som den ska. I dag var det bättre. 

Vad var skillnaden jämfört med i torsdags?

- Jag vet inte, det var svårt att säga. Felet jag har gjort på framför allt långdistansen är att jag gått lite för hårt på vissa delar av banan och bränt mig. I vanliga fall när jag är i toppslag, som jag borde ha vara under VM, då har jag aldrig varit något problem med det.

- Då kan jag gå lite överfört i några minuter och sedan slå av på takten och återhämta mig. Men det lilla extra har inte funnits nu. Så när jag har gått över gränsen, då har det varit kört. Jag höll mig lite lugnare i dag och det var ett bra drag. 

Vad kan du säga om terrängen i VM-stafetten?

- Det var ganska förvånande. Skogen var väldigt tät med gamla hyggen som var uppväxta över stora delar av banan, vilket vi inte alls hade förväntat oss. Det var kul att vi blev lite överraskande. 

William Lind fick äntligen göra debut på VM-stafetten efter att på de två senaste åren stoppats av skada. 

- Det känns fantastiskt att få ta bronset med Gustav och Fredrik. Samtidigt vet vi om att vi kunde ha haft tre andra löpare på distansen. Vi har en otrolig bredd, och det är både en styrka men även en svaghet. Det är svårt att få erfarenhet och chanser. 

- Jag har varit uttagen i stafetten de två senaste åren men inte kommit till start. Det kändes jättebra att få vara med om det här, avslutar Lind.