Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sveriges Stina Blackstenius (11) omfamnades av Fridolina Rolfö (18) efter 2–2-målet mot Italien.

Lyckad halvtimme talar för Rolfö/Blackstenius

Sveriges förlust var en missräkning. Men en sak gladde mot Italien: samarbetet mellan två gamla Linköpingspolare.

Det tog inte mer än ett par minuter av den andra halvleken innan nyinbytta Fridolina Rolfö hittade in med bollen till en framstörtande Stina Blackstenius som tryckte in 2–2.

Att ta in Rolfö i halvtid, och flytta ner Lotta Schelin som högermittfältare, blev ett lyckat byte för Sverige.

- Den kombinationen med Rolfö och Stina, och med Lotta på en kant, har vi testat lite nu. Och det var ganska mycket positivt. Det är sådant vi ska lyfta fram inför nästa match, sade förbundskapten Pia Sundhage efter Italien-matchen.

Tre år i Linköping

Framför allt under den andra halvlekens första 20–30 minuter hittade Rolfö och Blackstenius varandra gång efter annan, och skapade många målchanser.

Nuförtiden spelar båda ute i Europa, men duon har bra koll på varandra efter flera år tillsammans i Linköping.

- Vi känner varandra väldigt bra och har spelat ihop i tre år i Linköping. Det sitter lite i ryggmärgen, man vet hur man ska spela, säger Fridolina Rolfö.

Stina Blackstenius, som har startat de två senaste matcherna bredvid Lotta Schelin, trivs med att ha Rolfö bredvid sig.

- Jag känner ju Fridolina sedan innan och känner till hennes styrkor. Det fungerade bra, framför allt under den där 30-minutersperioden i andra halvlek, där vi skapade väldigt många bra chanser. Det kändes kul att samarbetet funkade, säger Stina Blackstenius.

Stolpnick i slutet

Det blev till slut förlust mot Italien, men det kunde lika gärna ha blivit 3–2 till Sverige. Med kvarten kvar hittade Rolfö in till Blackstenius som nickade i stolpen.

- Jag är lite besviken över de chanserna som jag känner att jag borde ha gjort mål på, framför allt nicken i stolpen, säger Stina Blackstenius.

Vilket anfallspar som Sverige satsar på i kvartsfinalen mot Nederländerna återstår att se. Men kombinationen Rolfö/Blackstenius försämrade åtminstone inte sina chanser i matchen mot Italien.

- Det beror på hur Pia vill spela och hur taktiken läggs upp. Men jag tycker att vi gjorde det bra tillsammans, säger Fridolina Rolfö.