Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Luleås start: fyra bortamöten på fyra dagar

Schemat för den kommande säsongen i SDHL-hockeyn är spikat. Och Luleå får bekänna färg direkt. Laget inleder med fyra bortamatcher – på lika många dagar.

Att få ihop spelschemat i SDHL är en trixig uppgift. Inte minst med tanke på att det under den kommande säsongen finns färre dagar att spela på i och med att det är ett OS.

Luleå, som vann SM-guld 2016, har minst sagt blivit varse svårigheterna med årets schemaläggning. Laget inleder med fyra bortamatcher – Djurgården, Linköping, HV71 och Göteborg – på lika många dagar.

- Det är absolut inte önskvärt, men vi har själva varit med och tyckt och tänkt till så att det ska passa med landslagsuppehåll och så. Och sett utifrån en ekonomisk synvinkel är det här det absolut bästa, vi reser mest av alla lag, säger tränaren och sportchefen Fredrik Glader.

TT: Är det här normalt?

- Nej, det är det väl absolut inte. Senast jag upplevde det var nog under Lilla VM när jag själv spelade i början av 90-talet. Men det gäller att hitta lösningar som är så bra som möjligt för alla lag. I år kanske lotten föll på oss att inte få det helt optimalt.

Premiärmatchen spelas mot det regerande mästarlaget Djurgården, och blir därför ett hett möte.

- Ett mästarmöte, det blir kul. Och det är ju tre toppmatcher i rad där, det blir att bekänna färg direkt.