Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

IFK Strömstad i division 4 är ett av lagen som nu får en ytterligare framflyttad säsong. Bild: Thomas Bennelind
IFK Strömstad i division 4 är ett av lagen som nu får en ytterligare framflyttad säsong. Bild: Thomas Bennelind

Lokalfotbollen skjuts upp ytterligare – till slutet av sommaren

Bohusläns och Dalslands fotbollförbund flyttar seriepremiärerna. Nu kan lokalfotbollen tidigast starta i slutet av sommaren.

Efter att coronapandemin bröt ut i Sverige kunde inte fotbollssäsongen starta som planerat. Tänkta premiärer i april sköts på framtiden då myndigheterna inte kunde ge klartecken till idrotts-Sverige.

Istället var det veckan efter midsommar som klubbarna fick se fram emot. Då skulle det ha varit premiär för flera lokala fotbollsserier. Herrarnas division 4, 5, 6 och 7 samt damernas division 3 och 4 var alla planerade att dra igång ungefär två månader efter den ursprungliga seriestarten.

Så blir det inte. Bohusläns och Dalslands fotbollförbund meddelar att de skjuter på seriespelet ytterligare. Alla berörda föreningar informerades i ett mejl från Bohusläns fotbollförbunds tävlingskommitté under torsdagen:

"Ni måste få ett datum"

"TK har beslutat att flytta fram alla BFF:s serier samt våra gemensamma serier med DFF till tidigast lördagen den 1 augusti, detta datum gäller oavsett om ett annat beslut kommer uppifrån då ni måste få ett datum att planera inför."

Sedan tidigare skulle de berörda serierna spelas med enkelmöten istället för dubbelmöten vilket halverar antalet matcher.

BFF jobbar vidare med förändringarna och ska skicka ut de nya förutsättningarna för varje serie senast på måndag.

Damernas division 2 arrangeras av flera distriktsförbund tillsammans och därför kommer ett besked om vad som gäller för den serien att fattas gemensamt under kommande vecka.