Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lokalfotbollen skjuts fram. Det påverkar bland annat lag som Bullarens Goif. (Arkivbild)  Bild: Thomas Bennelind
Lokalfotbollen skjuts fram. Det påverkar bland annat lag som Bullarens Goif. (Arkivbild) Bild: Thomas Bennelind

Lokalfotbollen följer förbundets krisplan

Bohusläns fotbollförbund följer rekommendationerna från Svenska fotbollförbundet. Det innebär bland annat att samtliga distriktsserier för seniorer skjuts fram och spelas som enkelserier.

Det var tidigare under veckan som Svenska fotbollförbundet meddelade att samtliga distriktsserier skulle skjutas fram på grund av utbrottet av coronaviruset. Därtill skulle herrarnas division 2 och 3 såväl som damernas division 1 spelas som enkelserier.

Förbundet rekommenderade också distrikten att följa samma linje. En rekommendation som Bohusläns FF följer.

På fredagen meddelade förbundet att alla tävlingsserier på såväl herr- som damsidan skjuts fram på samma sätt som SvFF:s lägre förbundsserier.

Serierna – division 4, 5, 6 och 7 för herrar och division 2, 3, och 4 för damer – kommer också att spelas som enkelserier med start i juni.

"Vi hoppas att alla kommer att ha förståelse för dessa beslut och att de kommer att respekteras. Det kommer att krävas mycket av oss alla men tillsammans skall vi reda ut och ta oss igenom denna svåra situation", skriver BFF i ett uttalande på sin hemsida under fredagen.

Seniorserierna kommer att avslutas med ett kvalspel som ska synkroniseras med kvalspelet i förbundsserierna.

Så påverkas ungdomsserierna

När det gäller matcher för barn upp till 12 år är utgångspunkten att genomföra de lokala matcherna men med hänsyn till myndigheternas råd och riktlinjer.

Serierna för 13–14-åringar kommer att spelas som planerat medan P15, P16 och P17 skjuts fram.

"Vi skjuter fram matchstarten tills i juni och slopar det tänkte slutspelet. Serien lottas inte om utan datumen på matcherna flyttas bara framåt", skriver BFF.

Serierna är redan lottade som enkelserier.

DM för såväl seniorer som ungdomar skjuts fram.

Även motionsfotbollen skjuts fram och startar först i mitten på augusti.

Beskedet: Får spela träningsmatcher

Fredagens beslut innebär att de lokala lagen, likt elitlagen, nu får betydligt längre försäsonger. Men träningsmatcher kommer få lov att genomföras.

"Lokala träningsmatcher kan spelas på alla nivåer om de följer Folkhälsomyndigheternas råd och riktlinjer. Dalslands, Västergötlands och Bohusläns FF är överens om att ej tillåta träningsmatcher där man bokar motstånd över distriktsgränser. Dessa regler gäller från och med den 30 mars", skriver BFF.

"Här är viktigt att betona skillnaden mellan tränings- och tävlingsmatch. En träningsmatch kan ställas in utan större konsekvenser. Det är inte förhållandet med en tävlingsmatch."