Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

FC Trollhättans Anton Henriksson är klar för Ljungskile. Bild: Johanna Josephsson
FC Trollhättans Anton Henriksson är klar för Ljungskile. Bild: Johanna Josephsson

Ljungskiles första nyförvärv – Anton Henriksson från Grebbestad

Ljungskile har börjat bygga truppen inför den kommande säsongen i division 1. Ett namn de nu gjort klart med är forwarden Anton Henriksson från Grebbestad.

Anton Henriksson, som tidigare spelat för Grebbestads IF, kommer närmast från Ljungskiles seriekonkurrent FC Trollhättan. Nu har han skrivit på ett ettårskontrakt med Ljungskile.

– Anton är en poängspelare med fint spelsinne. Det är även en spelare med lokal förankring som vi haft ögonen på och nu föll bitarna på plats – så vi kan välkomna honom till LSK. Det är även en karaktärsspelare som vill något med sin fotboll och därför känns det bra att kan utvecklas här i LSK, säger LSK:s huvudtränare Erik Lund till klubbens hemsida.

Den 25-årige forwarden har under flera år varit en viktig spelare för Grebbestad, men under 2020 spelade han för FC Trollhättan där han blev lagets bästa målskytt med nio fullträffar.

Så sent som förra säsongen – när LSK skulle spela i superettan – provspelade Anton Henriksson för klubben under försäsongen. Men den gången blev det aldrig någon övergång utan han skrev istället på för FCT.