Liverpools Roberto Firmino, i mitten, jublar efter 2–0-målet mot Chelsea.
Liverpools Roberto Firmino, i mitten, jublar efter 2–0-målet mot Chelsea. Bild: Frank Augstein/AP/TT

Liverpool öser på – vann stormöte med Chelsea

Hur Liverpool svarade på Manchester Citys kross häromdagen? Genom att vinna stormötet med Chelsea. De rödklädda tog sjätte raka segern efter 2–1 på Stamford Bridge i Premier League-fotbollen.

Liverpool och Manchester City fortsätter att ösa på i toppen. Fjolårets giganter har imponerat under säsongsupptakten, där Liverpool varit allra vassast, och efter att City kört över Watford med 8–0 på lördagen var det många som var spända på hur Jürgen Klopps manskap skulle svara upp.

Chelsea på bortaplan var en tuffare uppgift.

Det gjorde inget.

Liverpool tog ledningen efter 14 minuter sedan Trent Alexander-Arnold dunkat in en drömfrispark i krysset och dryga kvarten senare utökade Roberto Firmino till 2–0 på nick. Dessförinnan hade Chelsea fått ett mål bortdömt för offside.

Cesar Azpilicueta tryckte in en retur i straffområdet i den 27:e minuten och firade tillsammans med hela Stamford Bridge, men VAR hittade en offside på Mason Mount i uppbyggnaden av anfallet och målet underkändes.

Firminos fullträff skulle visa sig bli avgörande då N’Golo Kante reducerade till 1–2 i 71:a minuten efter en solorejd.

Men närmare kom aldrig Chelsea.

Laget åkte på sin andra förlust på sex matcher och ligger elva i tabellen. Liverpool, däremot, har tagit sex raka och toppar serien på 18 poäng, fem före Manchester City.

Samtidigt tog Arsenal en knapp seger hemma mot Aston Villa. "The Gunners", som fick Ainsley Maitland-Niles utvisad före paus, låg under med 1–2 med nio minuter kvar av matchen men lyckades vända och vinna efter sena mål av Calum Chambers och Pierre-Emerick Aubameyang.

3–2 på Emirates Stadium innebar att Arsenal gick upp som ny fyra i tabellen, två poäng bakom City.