brutalt på plan. Lionsspelaren klarade sig utan några större men efter slaget i bakhuvudet/nacken. Detta trots att hjälmen sprack.
brutalt på plan. Lionsspelaren klarade sig utan några större men efter slaget i bakhuvudet/nacken. Detta trots att hjälmen sprack.

Lionsspelare brutalt överfallen på match

Bohusläns ungdomsishockey skakas av ett brutalt klubb­överfall – som träffade en spelare från Lions HC i nacken och samtidigt spräckte hjälmen.

ANNONS
|

Under en match mellan Lions och ett annat ungdomslag i söndags inträffade situationen. En spelare i bortalaget bröt in mot mål, men hakades samtidigt lite av motståndaren i den Live Arena-sända matchen på Lionshov. Spelaren i Lions fick ett fullsvingshugg mot nacken. Ett hugg som tog så hårt att hjälmen sprack.

– Ja, nederkanten sprack. Hade det tagit lite längre ner vet jag inte vad som hade hänt, säger den chockade ledaren för Lionslaget.

Av tv-bilderna att döma ser åtminstone den ena linjedomaren rakt mot händelsen, men huvuddomaren valde helt att fria situationen – trots att den nedslagne spelaren blev liggande. Han hänvisade till att han inget såg.

ANNONS

– Vi har alltid haft riktigt bra matcher mot det andra laget. Och så händer det här... Det var inte kul längre efter det, säger Lionsledaren bedrövat.

Nu anmäls händelsen till Göteborgs Ishockeyförbund – och den lokala Disciplinnämnden.

– Jag har varit ledare i 15 år – och aldrig varit med om något liknande. Det här är en situation som du inte riktigt är van vid, du vet inte hur du ska hantera det – varken med spelare, ledare eller föräldrar. Men vi anmäler naturligtvis. Vi har inget annat val, säger Lions ledare.

Anmälan välkomnas av Joakim Zetterström, sedan i maj ordförande i den lokala Disciplinnämnden.

– Det är alltid svårt att säga något innan det kommit ett yttrande från klubbarna och berörda domare. Men jag har sett händelsen – och det jag kan säga är att den absolut är värd en anmälan. Det är helt rätt att anmäla. Sedan får vi se var det landar bedömningsmässigt, säger Zetterström, till vardags jurist och även den speaker som sköter alla intervjuer under Frölundas matcher.

Den drabbade Lionsspelaren mår trots omständigheterna bra och har genomfört en träning sedan slaget i nacken.

ANNONS

– Jag fick vara med på en träning i tisdags, men ingen fick tackla mig. Jag är fortfarande öm men det känns ändå bra. Vi åkte till vårdcentralen och kollade upp skadan, men det var inget allvarligt. Jag är lite svullen på ena sidan av nacken/axeln.

Han minns situationen tydligt.

– Jag markerade motståndaren och småretade honom. Sen hör jag hur han skriker något, låter arg, och jag hinner tänka att något kommer hända. Men jag kunde inte föreställa mig ett slag i huvudet/ nacken, säger Lionsspelaren.

Av kraften från slaget föll han framåt och hamnade på isen.

– Till en början gjorde det inte så ont, men det var nog adrenalinet som påverkade.

Att det småretas på isen är spelaren från Lions van vid. Han medger att han själv brukar småretas, men inte fysiskt, då han ofta är mindre i kroppen än motståndarna och har svårt att ta till just kroppen. Det är en del av spelet.

Han medger samtidigt att den typen av ord som sägs mellan ungdomsspelarna på planen skulle tas emot annorlunda om de sades på stan.

– Man tar liksom inte till sig det som sägs på rinken. Även om det ibland är väldigt fula ord.

ANNONS

Han tror inte att det var meningen att motståndarspelaren ville skada honom.

– Det rann över för honom och han menade säkert inget illa. Denna gång skadades ju ingen allvarligt, säger Lionsspelaren.

Göteborgs-Posten har även pratat med ledaren för laget med spelaren som utdelade hugget. De lät den svingande spelaren spela vidare i matchen efter händelsen.

Hur uppfattade du händelsen?

– Vad är det du tänker på?

Att en av era spelare klubbade ner en annan.

– Jag såg faktiskt inte situationen, så jag kan inte säga så mycket om vad som hände.

Har ni pratat med den berörda spelaren – och vidtagit åtgärder efteråt?

– Det är klart att vi har snackat med killarna att sånt inte är okej, men vi får se vad som händer efter anmälan. Vi avvaktar den, säger ledaren.

ANNONS
ANNONS