Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Lions möter på fredagskvällen Göteborg IK – matchen kommer dock att spelas utan publik efter beslut av Lions styrelse. Bild: Thomas Bennelind

Lions sista hemmamatch spelas utan publik: "Det känns lite tudelat"

Kvalserien till division 2 fortsätter. Beskedet kom under torsdagen från Svenska Ishockey Förbundet Region Syd. Lions HC har dock i sin tur fattat beslut om att mötet med Göteborgs IK ska spelas inför tomma läktare.

Kvalserien går in på sluttampen. Lions HC, som vunnit två av tre matcher, är med i kampen om gruppsegern och uppflyttning till division 2.

I kväll, fredag, vänder serien när LHC tar emot Göteborg på Lionshov i Skee.

Dan Carlsson, vice ordförande i Lions, berättar att styrelsen i samband med beskedet från förbundet kallat till extramöte för att bland annat diskutera huruvida man skulle spela med eller utan publik.

– För det första väntade vi på beslut från Svenska Ishockey Förbundet Region Syd, gällande kvalserien till division 2, och gällande ungdomsserierna väntade vi på beslut från Göteborgsregionen, säger Dan Carlsson.

Svenska Ishockey Förbundet Region Syd vilar beslutet på att fortsätta kvalserien med understöd av rådande direktiv från regeringen och Folkhälsomyndigheten: sammankomster som räknas innebära färre än 500 personer behöver inte ställas in.

Men Lions styrelse har efter interna samtal kommit fram till att den sista hemmamatchen ska spelas utan åskådare.

– Svenska Ishockey Förbundet Region Syd har inte gått ut med att vi ska spela utan publik, det beslutet har vi i föreningen fattat. Jag är tudelad, och hade väl önskat att ansvaret gällande publiken hade tagits högre upp.

– Men nu har vi tagit beslutet själva, säger Dan Carlsson som just nu ser över lösningar för att tv-sända mötet Lions-Göteborg.

Samtliga seriematcher för lag från U16 och nedåt i åldrarna är inställda på beslut från Göteborgs Ishockeyförbund. Det innebär också att planerad cupverksamhet på Lionshov ställs in.

Dan Carlsson förklarar vidare att klubbens ungdomslag kommer att träna som vanligt.

– Vi har tagit beslut att fortsätta med vår träningsverksamhet. Alla lagen har sina träningstider, men det kan komma att revideras beroende på vad vi får för direktiv av Strömstads kommun och Folkhälsoinstitutet. Om vi får beskedet att skolorna kommer att stängas så kommer vi även att stänga Lionshov, säger han.