Lovisa Lindh. Arkivbild.
Lovisa Lindh. Arkivbild.

Lindh missar VM ­– "Jättejätteledsen"

Lovisa Lindh är skadad i foten – och missar VM i London. Ett tungt besked för löparstjärnan.

ANNONS
|

Chockbeskedet kom i ett pressmeddelande från friidrottsförbundet, med mindre än ett dygn kvar till försöken på 800 meter. Lovisa Lindh kan inte starta i VM efter att ha drabbats av en stressreaktion i mellanfotsbenet.

26-åringen kom till London på onsdagsmorgonen, men då var hoppet egentligen redan ute efter att Lindh testat att springa på foten.

- Jag åkte ju hit. Men jag förstod i går att jag inte kan springa på foten och då går det ju inte att tävla, säger hon vid en snabbt anordnad pressträff på VM-arenan.

ANNONS

Skadan uppstod för drygt två veckor sedan under träningslägret i S:t Moritz, men har hemlighållits sedan dess. Lovisa Lindh har under tiden varit hemma och vänt i Sverige för att få foten undersökt – och har haft hoppet om stå på startlinjen i VM levande hela vägen.

- Skadan bara kom från ingenstans och det högg till fruktansvärt i foten. Jag har bara försökt att ta en dag i taget och verkligen hoppats och trott fram till sista dagarna att det skulle gå, men det gick inte, säger Lovisa Lindh.

- Jag har kört stenhårt i poolen två gånger om dagen senaste veckan och försökt avlasta så mycket som möjligt.

VM-tankar varje dag

Hon står tålmodigt och svarar på frågor i den mixade zonen under Olympiastadions läktare. Besvikelsen över att inte få tävla där ute på löparbanorna är förstås enorm för Lindh, som har en kanonsäsong bakom sig och bland annat snott det svenska rekordet från Abeba Aregawi.

ANNONS

- Jag har tänkt på VM varje dag sedan jag avslutade förra säsongen, säger Lindh.

- Formen har känts jättebra. Träningen jag har kört har gått väldigt, väldigt bra och jag är i fruktansvärt bra form.

"Svårt att veta"

Lindh undersöktes även i London under onsdagen och kommer att stanna kvar i några dagar för att följa VM-tävlingarna. När hon själv kan vara tillbaka och tävla igen vet hon inte.

- Det är svårt att veta, jag får fortsätta att avlasta. Så fort det inte gör ont längre kommer jag att köra på.

Mitt i mörkret försöker den svenska löparstjärnan redan blicka fram emot nästa säsong.

- Det är väl så jag försöker se det, det är ändå EM nästa sommar.

ANNONS
London, TT:s utsände
ANNONS