Linköpings Olle Lycksell jublar efter sitt 2–2-mål.
Linköpings Olle Lycksell jublar efter sitt 2–2-mål.

LHC tog bonuspoängen efter tre kvitteringar

Mål i SHL – för andra matchen i rad för den 18-årige talangen. Då hyllas Olle Lycksell av tränaren Dan Tangnes.

ANNONS
|

I början av november flyttades Olle Lycksell upp från Linköpings J20-lag för att debutera i SHL.

Nu har den 18-årige forwarden spelat sex matcher – och redan hunnit med att producera två mål.

Det första kom mot HV71 borta i fredags och fullträff nummer två hemma mot Brynäs på tisdagen.

- Jättekul att få chansen och häftigt att göra mål två matcher i rad. Nu blev det ju lite extra inför alla de egna fansen, log Lycksell.

ANNONS

Viktigt mål

Målet var dessutom viktigt då det kom mindre än en minut efter gästernas 2–1 i den första perioden.

- Jag kunde ju knappt missa där efter bröderna Olimbs fantastiska förarbete. Grym passning av Mathis och jag blev helt fri, sade han.

Med Andrew Gordon avstängd och Daniel Olsson Trkulja fortsatt skadad lär Lycksell knappast petas inför nästa omgång hemma mot Mora.

- Ha, ha, min chans är ju att fortsätta göra mål. Då är det svårare att hålla mig utanför laget även när de är tillbaka.

De norska bröderna Mathis och Ken Andre Olimb bjöd på fortsatt superform genom att leverera tre assists vardera och fick mycket beröm av tränaren Dan Tangnes.

"Tar för sig"

Men han ville inte minst hylla Lycksell:

- Han tar verkligen för sig ordentligt och visar mycket pondus på isen. Något som är väldigt kul att se.

ANNONS

Olle Lycksell bildade kedja med Derek Roy och Emil Sylvegård – där den förstnämnde 34-årige kanadensaren spelat inte mindre än 738 matcher i NHL.

- Klart att det är skitskoj att spela med honom med all den erfarenhet han har. Derek är otroligt bra på att hitta lösningar på isen och delar gärna med sig av tips. Det är bara att snappa upp allt, log Lycksell, som draftades i somras av NHL-klubben Philadelphia Flyers (i sjätte rundan som nummer 168).

LHC hamnade i underläge tre gånger, hämtade upp vid samtliga tillfällen – innan Kristian Näkyvä ordnade bonuspoängen i förlängning.

Därmed tog Linköping sin femte seger på de sex senaste omgångarna, samtidigt som Brynäs åkte på fjärde raka bortaförlusten.

- Det tyder på styrka att hela tiden komma tillbaka, men känns som att vi har en växel till att lägga in vad gäller attityd och rakhet i spelet, tyckte Dan Tangnes.

ANNONS

- Surt att inte kunna förvalta våra ledningar bättre, fast vi tar i alla fall en poäng borta. Vi vågade inte hålla i pucken, utan slängde i väg den för lätt ibland, sade gästernas tränare Tommy Sjödin.

TT
ANNONS