Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Linköpings tränare Kim Björkegren fick se sitt lag bli utklassat av Eskilstuna. Arkivbild

LFC-tränaren: "Det ser inte snyggt ut"

Tränaren Kim Björkegren vilade halva guldelvan – allt med sikte på den kommande åttondelsfinalen i Champions League. Då bjöds Linköpings hemmapublik på den här damallsvenska smockan: Eskilstuna United vann med 6–0.

Linköpings FC firade klubbens andra raka damallsvenska guld efter 0–0 borta mot Kvarnsveden i söndags och ett dygn senare hyllade Linköpingsborna de färska svenska mästarinnorna på Stora torget.

Baksmällan från festligheterna var påtaglig.

Årets tredje förlust var också den i särklass största och en och annan som tagit sig till matchen undrade nog vilka som precis vunnit SM-guldet.

- Vi hade ingen energi, säger Björkegren.

Fokus på Champions League

Det var uppenbart att det här var en match Linköping mest ville stöka undan inför den kommande åttondelsfinalen i Champions League.

På onsdag inleder Linköping borta mot Sparta Prag, med retur hemma den 15 november.

Av olika orsaker vilades ordinarie spelare som Cajsa Andersson, Maja Kildemoes, Emma Lennartsson, Frida Maanum och Kosovare Asllani, men så starkt är inte ett reservbetonat mästarlag att det går in och vinner på beställning mot den damallsvenska tabelltrean.

- Jag ska inte säga att det påverkar lagets insats, men det är många som varit lite sjuka. Kombinationen med guldfirandet som varit och sjukdom i laget gör att det saknas lite, säger Björkegren.

Redan efter fem minuter ledde Eskilstuna. Vikarierande mittbacken Lisa Lantz fick en rejäl snedträff när hon försökte rensa bort ett skott från Fiona Brown – och Matilda Haglund, allsvensk debutant i Linköpings mål, var chanslös.

Andersson ut på bår

Lantz hade ingen rolig eftermiddag. Hon schabblade även vid Loreta Kullashis 2–0-mål för Eskilstuna efter 28 minuter. Det var lite si och så med försvarsspelet även när Vaila Barsley nickade in 0–3 efter pausen.

Sedan rasade Linköping ihop helt.

Kullashi tryckte in 0–4 på straff, Mimmi Larsson rullade in 0–5 och Kullashi ordande ett hattrick med sitt 0–6-mål.

Men betydligt värre än att förlora matchen med tennissiffror var förlusten av landslagsbacken Jonna Andersson, som bars ut på bår i andra halvlek med högerfoten bandagerad.

- Jag skulle täcka ett skott och kände i landningen att jag vred till foten, säger hon.

TT: Hur illa är det?

- Jag tror att det bara är en stukning, men vi ska kika på det i morgon. Jag hoppas att det läker snabbt.

TT: Vågar du tro på spel på onsdag?

- Svårt att säga, det kan jag inte svara på.

Utan båda ytterbackarna?

Landslagsbacken skulle egentligen inte ha spelat, men Anna Oscarsson sjukskrev sig på lördagsmorgonen.

- Typiskt, lite surt, säger Jonna Andersson.

Med Oscarsson avstängd och Andersson ett stort frågetecken riskerar Linköping att komma till spel mot Sparta Prag utan båda sina ordinarie ytterbackar.