Peter Forsberg och Daniel Alfredsson är imponerade av Erik Karlsson.
Peter Forsberg och Daniel Alfredsson är imponerade av Erik Karlsson.

Legendarerna öser beröm över Karlsson

På podiet satt två superstjärnor och berömde en tredje. Peter Forsberg och Daniel Alfredsson är imponerade av den nya NHL-generationen – inte minst av Erik Karlsson.

ANNONS
|

Efter den första träningen på svensk is inför helgens dubbelmöte med Colorado i Stockholm kommenterade Erik Karlsson sin egen insats:

- Om man kollar på mig på träningarna så tror man nog inte att jag skulle kunna spela i den här ligan över huvud taget.

Karlsson må snacka ned sig själv, men han lurar inte dem som kan sin ishockey.

Det är backen från Landsbro i Småland som är den största stjärnan i Globen i helgen.

ANNONS

Betyder mycket

Peter Forsberg och Daniel Alfredsson – legendarer i varsin av klubbarna som är på plats i Sverige – har svårt att hitta svagheter.

- Han är inte superfysisk. Det skulle väl vara det då: att han inte smäller på. Men han är bra på allt annat och fantastiskt bra på vissa saker: hans snabbhet, hans blick för spelet, hans skott. Och han behöver ju inte tackla. Han betyder såå mycket för Ottawa, speciellt framåt, säger Forsberg.

Alfredsson spelade fyra säsonger med Karlsson i Ottawa, från 2009 till 2013.

- Jag tror att han skulle vilja spela mer fysiskt men samtidigt vet han att det är en lång säsong. Det är inte där han gör mest nytta. Han ska försöka få tag på pucken så snabbt som möjligt och det gör han med en lång klubba i stället för att gå in och tacklas, säger han.

ANNONS

"Väldigt mogen"

Karlsson imponerade från första puckkontakt i Nordamerika.

- Han var väldigt mogen. Mognare än vad jag var i den åldern, mer världsvan. Hade flyttat runt lite i Sverige innan han kom över och spelade i juniorlandslag hela vägen. Det var inte mycket som chockade honom, säger Alfredsson.

Peter Forsberg tror på en bra show i helgen.

- NHL är på väg i rätt riktning. Det är kul att gå på matcherna och målsnittet har ökat. Spelarna är så snabba och så väl förberedda. Det kommer att bli fantastiska matcher, säger han.

TT
ANNONS