Johanna Larsson. Arkivbild.
Johanna Larsson. Arkivbild.

Larsson i semi: "Jättekul naturligtvis"

ANNONS
|

Johanna Larsson och Kiki Bertens fick en bra start i WTA-slutspelet i tennis i Singapore. Det svensk-nederländska dubbelparet vann första matchen mot Casey Dellacqua och Ashleigh Barty, Australien, med 7–6, 6–7, 10–6.

Det blev en mycket jämn match som avgjordes genom två tiebreak, där Larsson och Bertens vann det första med 9–7 men förlorade det andra med 1–7, och ett supertiebreak (10–6). Matchen tog en timme och 54 minuter.

- Jättekul naturligtvis, det här är verkligen det roligaste och bästa man kan spela. Men vi får inte vara för glada utan nu gäller det att släppa den här matchen och börja scouta inför i morgon, sade Larsson till Radiosporten.

ANNONS

I semifinalen möter de ryskorna Jekaterina Makarova och Jelena Vesnina som spelade bort Gabriela Dabrowski, Kanada, och Xu Yifan, Kina med 6–1, 6–1.

- Vi har faktiskt lite fördel då vi kan sitta och titta på våra nästa motståndare och scouta vad de gör, sade svenskan som är debutant i slutspelet och tillsammans med Bertens är lägst seedade av dubbelparen.

Svenskan och nederländskan har vunnit fyra titlar i år.

TT
ANNONS