Johanna Larsson och Kiki Bertens räckte inte till i finalen i WTA-slutspelet i Singapore.
Johanna Larsson och Kiki Bertens räckte inte till i finalen i WTA-slutspelet i Singapore.

Larsson förlorade WTA-finalen

Förlusten i WTA-finalen svider, men Johanna Larsson kan glädja sig åt att ha nått sin största tennisframgång i karriären.

ANNONS
|

Johanna Larsson och Kiki Bertens förlorade finalen i WTA-slutspelet i dubbel. Det svensk/nederländska paret tog ledningen med 1–0 i set, men det mer rutinerade paret Tímea Babos, Ungern och Andrea Hlavackova, Tjeckien, vände matchen och vann i supertiebreak.

"Små marginaler"

Setsiffrorna blev 4–6, 6–4, 10–5. I första set var det Johanna Larsson som slog in breakbollen till setvinst, men i andra set förlorade hon ett servegame vilket Babos och Hlavackova kunde utnyttja och ta hem setet.

- Det är små marginaler i dubbel och det går väldigt snabbt. I första set hade vi tur som kunde breaka dem. I andra stod det och vägde och tyvärr blev vi breakade, konstaterar Larsson.

ANNONS

- Vi gav verkligen allt där ute och mer kan man inte göra.

Njöt

Johanna Larsson och nederländskan Kiki Bertens blev det sista paret som kvalificerade sig för slutspelet i Singapore och stod för ett par skrällar på sin väg fram till finalen.

I semifinalen besegrades till exempel de regerande mästarna Jekaterina Makarova och Jelena Vesnina, Ryssland och efter en framgångsrik höst står det klart Larsson/Bertens höjt sig en nivå.

- Vi tar med oss hela den här fantastiska upplevelsen och inför finalen sa vi till varandra att vi skulle gå in och njuta.

Johanna Larsson och Kiki Bertens har vunnit nio WTA-turneringar tillsammans, varav fyra i år. Men hur deras framtid ser ut är oklar.

- Nu har vi precis kommit av banan, så vi har inte hunnit fundera på framtiden. Vi får ta ett nytt samtal om det, säger Larsson.

ANNONS

I singelfinalen vann Caroline Wozniacki, Danmark, mot Venus Williams, USA, med 6–4, 6–4.

TT
Fakta: Johanna Larsson

Ålder: 29.

Född: Boden.

Bor: Helsingborg.

Meriter: 1 WTA-titel (singel, Båstad 2015), 12 (dubbel).

Ranking: 80 (singel), 28 (dubbel).

ANNONS