Det svenska silverlaget i terräng-NM: Olle Kalehed, Mustafa Mohamed, Joel Bodén och Mikael Ekvall.
Det svenska silverlaget i terräng-NM: Olle Kalehed, Mustafa Mohamed, Joel Bodén och Mikael Ekvall.

Lagsilver för Mikael i terräng-NM

I helgen avgjordes Nordiska mästerskapen i terränglöpning i Trondheim. Det blev ett lag-silver för Mikael Ekvall från Strömstads löparklubb.

ANNONS
|

Junioren fick en tuff seniordebut i terränglandslaget.

– Det kändes bra i början men sedan fick jag bara slita. Och jag var helt slut i mål, sade Mikael Ekvall som formligen föll över mållinjen.

Årets upplaga blev extra tuff i och med att underlaget var både lerigt och blött. Arrangörerna hade gjort ett jättejobb med både skottning och saltning av den totalt 1,5 kilometer långa bansträckningen. Den manliga seniorklassen sprang nio kilometer, eller sex varv.

– Jag hade en bra känsla de första två och en halv varven. Sedan blev det tungt. I sista backen var jag rejält sliten, sade Mikael Ekvall som tappade några placeringar på slutet.

ANNONS

Finnkampsettan på 5000 meter, Matti Räsänen, var en av dem som Mikael fick ge sig mot på upploppet.

– Jag är ju nöjd med insatsen samtidigt som jag känner att jag måste bli bättre i spurten.

Tiden var 28.41 för Mikael på en niondeplats. Bäste svensk var Mustafa Mohamed på en bronsplats med 28.11. Segern gick till hemmasonen Sondre Nordstad-Moen på 27.47. Norge vann.

Om en dryg månad blir det terräng-EM i Portugal och då är Mikael tillbaka i sin normala klass M22. Då är det också tänkt att Sverige skall ställa upp med ett 22-årslag med Ekvall som det starka kortet.

I det norska laget på juniorsidan slutade Strömstads löparklubbs Sara Solheim sjua. Det gjorde också att hon gick in i det norska laget. Alla tre tjejerna var inom fem sekunder och det räckte till brons. Sverige vann den klassen.

ANNONS