Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Peder Fredricson vann igen på All In.

Läraren snuvade eleven på bilen

Stephanie Holmén hoppades länge få sätta sig vid ratten och gasa på med förstapriset inne i Friends. Då kom chefen. Och snodde både segern och bilen.

Fredricson dominerar stort med stjärnhästen All In i den internationella hästshowen. Efter fyra av sex klasser har han två segrar och en tredjeplats. Det ska mycket till för att någon ska hota honom i kampen om meetingpriset.

Men Stephanie Holmén, 26, gjorde verkligen ett försök att sätta bossen på Grevlundagården på plats i 1,50-hoppningen. Ut som trea ledde hon länge. Tredje sist ut i startfältet kom chefen. Han hade tiden att gå på, gjorde inga misstag och vann igen.

Läraren slog eleven – och det var inte helt populärt.

- Jag är inte så sur, bara lite, sade Holmén på presskonferensen.

Varpå Fredricson bröt in:

- Man ska inte ljuga på presskonferenser.

Båda fästa vid "Sparven"

- Nä, men jag sade till Peder att nu snuvade du mig på min första bil. Men vi sade också att är det någon som ska slå mig så är det Peder. Det är väldigt roligt att vi kan vara etta och tvåa och bäst, fortsatte Holmén.

Talangen har jobbat under Fredricson på anläggningen på Österlen i fyra år. Så pass framgångsrikt att hon får rida Flip's Little Sparrow, som tidigare matchades av Europamästaren. En häst båda är mycket känslomässigt fästa vid.

- Hon är en fantastisk häst, en av mina favorithästar genom tiderna. Hon har en otrolig integritet, stor personlighet och är ärlig, säger Fredricson.

Stolt över stallet

Han gladdes dubbelt åt segern.

- Jag är förstås jätteglad för Stephanies skull. Stolt för vårt stall och för vårt team, att vi kunde vara etta och tvåa här.

- Jag är också jätteglad för segern. Man kanske kan tro att bara för att jag vunnit EM och haft ett bra år så tar man det lite för givet, men det gör man verkligen inte. Varje ny dag med hästar är en ny utmaning. En ny klass är en ny utmaning och det är alltid lika kul att vinna.

Fredricson är säker på att det mest är en tidsfråga innan Stephanie Holmén får sätta sig i en splitterny bil inne på en arena.

- Hon har många bilar framför sig att vinna. Jag är övertygad om att hon kommer att göra det, säger han.

Nu gick inte Holmén lottlös. Andraplatsen var värd drygt 140 000 kronor.

I sammandraget leder Peder Fredricson stort med 29 poäng, tolv fler än tvåan, brasilianaren Marlon Módolo Zanotelli och 14 före irländaren Bertram Allen, som vann kvällens sista klass. Under söndagen avgörs Sveriges GP.