Johan Bertilsson (mitten) kramas om av Aljhaji Gero (9) och Samuel Mensah efter att ha kvitterat till 1–1 i söndagens allsvenska match mellan Östersund och Jönköping Södra.

Kryss för Östersund inför stormatchen

Spelet skrämde knappast slag på Galatasarays fans. 1–1 hemma mot Jönköping var inte genrepet Östersund ville ha inför torsdagens Europaäventyr.

|

Konstgräset har bytts och breddats tre meter och läktaren har också turborenoverats under uppehållet. Allt för att bli godkänd till mötet med turkiska Galatasaray i Europa League på torsdag.

Men underhållet av kvaliteten på avsluten hade inte lyckats lika väl.

Östersund hade stort spelövertag i matchen mot Jönköping men hade väldigt svårt att spräcka nollan.

I 91:a minuten lyckades till slut inbytte Johan Bertilsson få in bollen efter att ha kommit igenom bortaförsvaret.

Redo för startelvan

En räddad poäng och en räddad förlustnolla på hemmaplan för jämtlänningarna. Och ett skönt kvitto för just Bertilsson som har haft en tung vår som ny i det framgångsrika Östersund.

- Ja, det var skönt att få dit den. Det var länge sedan jag spelade och känner att formen går uppåt, säger Bertilsson.

Han kom från Gefle som en av allsvenskans mest framgångsrika framspelare och många hade nog räknat med en större roll för honom i Östersund, inte minst efter en bra försäsong och framgångsrikt cupspel.

Men sedan har en krånglande hälsena och hård konkurrens satt käppar i hjulet.

- Jag hoppas få spela mer nu och komma igång mer.

Redan på torsdag väntar alltså ny match med betydligt mer tryck på läktaren och större fokus. Även matchen mot Jönköping sändes i turkisk tv för att Galatasarays fans skulle få chans att syna motståndet inför torsdag.

Men att allt snack om Europaspelet skulle ha stört uppladdningen inför Jönköping vill ingen erkänna.

- Vi vet att matchen är men har inte tänkt på den ännu. Det börjar vi med nu, säger Bertilsson och får medhåll av coach Graham Potter.

Smylie räddade

Förhoppningsvis har motståndet på torsdag inte någon anfallare med samma målvaktskvaliteter som Jönköpings anfallare Daryl Smylie.

Han gjorde fotparader på mållinjen flera gånger om i första halvlek och såg till att det var mållöst i paus. När han sedan själv satte 1–0 för smålänningarna såg han ut att bli den stora hjälten.

Men sett över hela matchen var Jönköpings tränare Jimmy Thelin nöjd med en poäng.

- Det kräver mycket för att komma upp hit och ta poäng. Vi var ganska illa ute i första halvlek men sen höll vi dem borta bra. De hade många lyftningar centralt på slutet och till slut kunde vi inte stå emot, säger Thelin.